cum-va-evolua-folosire-masinilor-electrice-pe-piata-de-rent-a-car
cum-va-evolua-folosire-masinilor-electrice-pe-piata-de-rent-a-car

Cum va evolua folosirea autovehiculelor electrice pe piata de rent a car?

Autovehiculul electric va fi cu siguranta viitorul in urmatorii ani. Vanzarea masinilor elctrice, ca parte a industriei auto este mentionat de cele mai mari site-uri de analiza a fenomenelor economice. Foarte multe companii de rent a car se gandesc in prezent sa aduca in flota de inchireiri auto, mai multe autovehicule electrice. De asemeni, multe brand-uri cunoscute de inchirieri auto din lume, au incercat sa recomande clientilor lor utilizarea de autovehicule electrice. In acest articol vom vedea, daca automobilele electrice vor fi pe pacul clientilor de rent a car in urmatoarea perioada. De asemeni, vom afla in cati ani este posibil ca persoanele ce apeleaza la aceste servicii, sa inlocuiasca masina normala.

Autovehiculele electrice au inceput in ultimii ani sa ocupe din ce in ce mai mult din popularitate. Clientii din industria auto au analizat beneficiile oferite de o masina electrica si au inceput sa inlocuiasca autovehiculul obisnuit. Acesta are capacitata de a oferi un consum mai redus utilizatorului si are propietatea de a micsora gradul de poluare al planetei. Deoarece vanzarea lor a crescut accentuat in ultima perioada, foarte multe companii producatoare au adaugat un model electric. In situatia pietei de rent a car, s-a procedat in aceeasi metoda. Deoarece, companiile de inchirieri auto au vazut aceasta crestere in industria producatoare de autovehicule, au adaugat mai multe masini electrice in flota proprie.

Din pacate, rezultatul nu a fost cel dorit.

Evolutia masinilor electrice pe piata de rent a car?

In anul 2019, companiile cunoscute de rent a car au introdus masini electrice, in cele mai mari din flotele lor auto. Analizand evolutia in achizitionarea acestora, s-a anticipat o crestere a cererii pentru aceste autovehicule. Au recomandat clientilor sa inchirieze acest model de masini, in locul celor pe baza de combustibil fosil. Acestia au acceptat propunerea companiilor de rent a car, numai ca…

Clientii de inchirieri auto din anul 2019, nu au fost receptivi la masinile electrice

90% din persoanele care au inchiriat autovehiculele electrice din recomandarea firmei, au schimbat masina inainte de perioada de predare. Clientilor le era teama sa nu ramana fara baterie. Cu toate acestea, companiile mari de rent a car au decis sa aduca in flotele lor cateva modele electrice. Acestea erau puse la indemana clientilor, care doreau strict acest tip de autovehicul.

Astfel, s-a ajuns ca in anul 2021, fiecare brand mare de inchirieri auto sa aduca in flota, mai multe modele electrice. In Europa de Vest, spre exemplu, 3% din flotele mari de rent a car sunt reprezentate de masini electrice. Mai mult de atat, au inceput treptat sa apara firme de inchirieri auto, care sunt specializate pe acest tip de modele.

Cum a aratat piata de inchirieri auto din Romania in raport cu autovehiculele electrice?

Serviciile de rent a car din orasul Otopeni, reprezinta 50% din valoarea pietei romanesti. Daca ar fi sa ne luam dupa acest raport, ar trebui sa fie concentrate cele mai multe autovehicule electrice. Din pacate situatia nu se aplica la fel ca in Europa de Vest. Aici, autovehiculele electrice nu sunt inchiriate deloc. Valoarea acestei piete este de 3 miliarde de euro in intreaga lume. Aceasta suma face parte dintr-un total de 85 de miliarde de euro, care este valoarea totala a pietei de rent a car.

Acum ca ati vazut care este valoarea totala a domeniului de inchirieri auto, referitor la masinile electrice… Am spus ca in Romania aceasta piata nu are nici o valoare. Mai exact, valoarea ei este 300.000 de euro. Dupa cum vedeti si dumneavoastra, comparativ cu piata globala, piata de inchirieri masini electrice din Romania este nebagata in seama.

Chiar daca vedem aceste cifre, aflam din urma site-urilor de business ca domeniul de inchirieri masini va evolua pentru autovehiculele electrice.

Cum va arata pe viiror, piata de inchirieri masini pentru autovehiculele electrice?

Site-urile de analiza de business au mentionat ca piata de inchirieri masini va creste foarte mult in urmatoarea perioada. Acestea preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2024, valoarea domeniului de inchirieri masini va ajunge la 104 miliarde de euro. Prin cresterea acestui serviciu, se va dezvolta si piata de inchirieri pentru masinile electrice.

Chiar daca in prezent, aceasta piata nu are o valoare semnificativa, tendinta este cu siguranta in directia respectiva. Aceleasi site-uri de business, preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2024, domeniul de rent pentru masinile electrice sa ajunga la 7 miliarde.

Noi credem, ca cererea pentru aceste masini se va ridica mai mult de atat. Pentru a fi accentuata aceasta crestere, va trebui sa se indeplineasca anumiti parametrii. Trebuie ca industria auto sa isi doreasca sa investeasca mai mult in dezvoltarea acestei tehnologii. Clientii de rent a car se vor orienta mai mult catre aceste masini, in momentul in care autonomia lor va creste. Este de ajuns, sa apara primul autovehicul cu o autonomie de 700 de kilometri, pentru a se dezvolta mai mult aceasta piata.

Credem ca in momentul in care o sa apara aceasta masina electrica, piata de inchirieri din aceasta nisa va ajunge la o valoare mult mai mare. Astfel, din momentul in care va aparea acest model, domeniul de rent a car electric va ocupa 15% din piata globala.

Cum va arata in urmatorii ani, piata de inchirieri auto din Romania pentru autovehicule electrice?

Cum am mentionat in randurile de mai sus, valoarea acestei piete este de 300.000 de euro. Conform specialistilor de business, inchirierile de masini din Otopeni va creste cu 300%, pana in anul 2024. Pentru companiile din acest oras, valoarea domeniului de rent a car electric este de 150.000 de euro. Astfel, pana in anul 2024, aceasta va ajunge la 600.000 de euro, iar valoarea pietei din Romania pentru aceasta filiera va fi de 1.200.000 de euro.

In functie de cum va evolua industria auto pentru masinile electrice, credem ca vor aparea pe viitor firme de inchirieri care sa puna la dispozitie doar aceste tipuri de masini. Chiar daca datele de pana acum au aratat total opusul, vom avea o piata de desfacere chiar si in cazul tarii noastre. Vor fi cu toate acestea, mai multi factori de care companiile de rent a car din tara noastra ar trebui sa tina cont.

Clientii care apeleaza la serviciile de inchirieri auto din Romania au cerinte diferite, fata de cei din afara tarii noastre. Spre exemplu: Acestia sunt destul de reticenti, chiar si pentru masinile de tipul hibrid. Astfel, va trebui sa mai treaca o perioada de 6 ani, pentru a ne apropia de piata din Europa. Cu toate acestea, suntem convinsi ca domeniul de rent a car electric din tara noastra va ajunge va reprezenta o piata proprie in urmatorii ani.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut acum, care sunt rapoartele cu privire la masinile electrice pe piata de inchirieri auto globala, precum si cea din tara noastra. De asemeni, ati aflat care sunt preconizarile pentru serviciul de rent a car electric din viitorul apropiat. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim in comtinuare drum intins!