Noul OPC – cel mai puternic model Astra dezvoltat până în prezent

Motor pe benzină supraalimentat, cu o cilindree de 2 litri şi sistem de injecţie directă, care dezvoltă o putere de 206 kW/280 cp şi un cuplu maxim de 400 Nm

· Şasiu exclusivist de înaltă performanţă cu diferenţial autoblocabil şi sistem de frânare Brembo

· Aspectul puternic al versiunii OPC exprimă pasiunea în formă pură şi sportivitate în interior

Noul Opel GTC Astra dispune acum de o dinamică îmbunătăţită: fabulosul model coupé compact sportiv va fi lansat în 2012 în varianta OPC (Opel Performance Center) de înaltă performanţă. Astra OPC este propulsat de un motor Turbo pe benzină, cu o cilindree de 2 litri şi sistem de injecţie directă. Valori de performanţă: putere de 206 kW/280 cp şi cuplu maxim de 400 Nm. Modelul este echipat cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză. Astra OPC poate atinge, astfel, o viteză maximă de 250 km/h, fiind cel mai rapid model Astra de până în prezent.

Întregul şasiu al autovehiculului sport este proiectat pentru a furniza putere fără compromisuri. Respectând cele mai nobile tradiţii OPC, autovehiculul a fost testat şi reglat fin pe porţiunea Nordschleife a circuitului Nürburgring, Germania. Acesta a fost special creat pentru a oferi o dinamică laterală îmbunătăţită şi o manevrabilitate optimă. Suspensia faţă avansată HiPerStrut (High Performance Strut) din dotarea modelului GTC Astra stă la baza acestor performanţe. Pe lângă suspensia HiPerStrut, versiunea OPC dispune de sistemul de control al şasiului FlexRide, complet adaptiv. Şasiul FlexRide permite şoferului să optimizeze caracteristicile amortizoarelor, viteza de reacţie a sistemului de direcţie şi a pedalei de acceleraţie prin simpla apăsare a butoanelor „Sport” şi „OPC”. Totuşi, funcţiile inovatoare ale modelului OPC nu se opresc aici. Autovehiculul a fost echipat cu un diferenţial autoblocabil pe puntea faţă, care îi asigură un plus de stabilitate şi de manevrabilitate; spre exemplu, autovehiculul dispune de o aderenţă sporită la ieşirea din curbă cu viteză mare. Sistemul de frânare de înaltă performanţă fabricat de renumitul producător Brembo asigură o decelerare optimă şi o stabilitate maximă, chiar şi în situaţii critice.

Caroseria exclusivistă a modelului GTC Astra OPC exprimă pasiunea pură pentru putere şi viteză. Cu aspectul său sportiv, GTC Astra a reprezentat până în prezent expresia cea mai emoţională a limbajului de design al mărcii Opel, însă versiunea OPC îşi etalează puterea. Modelul OPC are acum un aer mai sportiv datorită unui set de bare de protecţie faţă şi spate sculptate special, pragurilor laterale, spoilerului de acoperiş aerodinamic şi celor două ţevi de eşapament cu formă trapezoidală. În interior, autovehiculul sport compact este echipat cu scaune performante, un volan sport OPC din piele şi instrumente speciale.

Astra OPC: un autovehicul compact de înaltă performanţă cu o poveste de peste zece ani

În 1999, primul autovehicul OPC produs în serie a fost produs în doar 3000 de unităţi, epuizate după numai 4 luni de la lansarea sa pe piaţă. Acest autovehicul dezvolta o putere de 118 kW/160 cp şi era echipat cu un motor de 2 litri cu aspiraţie naturală. Cea de-a doua generaţie a fost lansată în 2002. Cilindreea a rămas aceeaşi, însă motorul turbo dezvolta o putere de 147 kW/200 cp. Acesta a fost disponibil în versiunea cu 3 uşi sau Caravan. În 2005, următoarea generaţie a modelului Astra OPC era prevăzută cu un motor de 177 kW/240 cp. Modelul din 2008, modelul special Astra „Nürburgring Edition” a fost produs în ediţie limitată. Un an mai târziu, versiunea specială OPC „Race Camp” s-a bucurat de o atenţie deosebită. După o serie de teste pe circuitul de curse încununate cu succes, modelul a intrat în producţia de serie.

OPC: Performanţă şi pasiune pură

Opel Performance Center (OPC), responsabil pentru accentele sportive ale gamei de modele Opel încă din 1999, este un element esenţial pentru profilul mărcii. Acesta investeşte emoţii şi multă pasiune în aceste autovehicule cu un design uimitor, tehnologie de ultimă generaţie şi o dinamică de conducere extraordinară. Autovehiculele OPC sunt vârfuri de emoţie pentru gamele de modele respective. Ele simbolizează pasinine pentru maşini, bucuria de a conduce şi dragostea de sporturi cu motor. Aceste versiuni extrem de performante generează emoţia, demonstrând totodată nivelul ridicat de expertiză tehnică al mărcii.

Modelele OPC existente în prezent pe piaţă: modelul Corsa de 141 kW/192 cp (154 kW/210 cp în versiunea Nürburg-Edition) şi Insignia OPC, disponibil în versiunea sedan cu 4 sau 5 uşi şi Sports Tourer. Motorul turbo V6 pe benzină de 2,8 litri (239 kW/325 cp) este cel mai puternic propulsor produs în serie din istoria Opel. În varianta „Unlimited”, Insignia OPC atinge o viteză maximă de 270 km/h, în funcţie de tipul de caroserie şi transmisia utilizată.