Raze de soare, valuri și o vacanță pe cinste

Plaje însorite, festivaluri și evenimente culturale pentru orice iubitor de artă la o aruncătură de băț de România. Toate acestea și nu numai îi așteaptă pe cei care au curiozitatea de a explora frumosul oraș de pe litoralul bulgar al Mării Negre, Varna. Care este moneda Bulgariei dar și ce putem face într-o vacanță la Varna? Despre toate acestea vorbim în continuare!

Una dintre principalele atracții din Varna este Muzeul de Arheologie, care găzduiește o vastă colecție de artefacte care datează din epoca romană și bizantină. Muzeul găzduiește și faimosul Aur din Varna, o colecție de artefacte care datează din perioada Calcoliticului, care sunt considerate a fi unele dintre cele mai vechi obiecte de aur din lume. Veți plăti aici intrarea cu moneda Bulgariei, leva.

Varna este renumită și pentru plajele sale, care sunt printre cele mai bune de pe coasta Mării Negre. Cea mai populară plajă din Varna este Plaja Nisipurile de Aur, care se întinde pe peste 3,5 kilometri și este înconjurată de o frumoasă zonă împădurită. Plaja oferă, totodată cadrul propice practicării sporturilor nautice

Pentru cei interesați de istorie, Varna are și câteva obiective istorice, inclusiv Băile Romane, Catedrala Adormirii Maicii Domnului și Mănăstirea Aladzha, care este sculptată în stânci și este unul dintre cele mai importante monumente istorice și arhitecturale din Bulgaria. Este important de știut că înainte de a porni la drum spre varna va trebui să vă asigurați că aveți la dumneavoastră moneda Bulgariei, leva.

Pe lângă atracțiile sale culturale, Varna are și o viață de noapte vibrantă, cu numeroase baruri, cluburi și restaurante din care să alegeți. Orașul găzduiește, de asemenea, mai multe festivaluri pe tot parcursul anului, inclusiv Festivalul Internațional de Jazz de la Varna, Competiția Internațională de Balet și Festivalul de Film Golden Rose.

Așadar, având în portofel bani în moneda Bulgariei și o asigurare de călătorie la purtător, nici nu mai trebuie să stați pe gânduri: Destinația Varna!