in

Astra Forum

Astra ca un mod de viata - comunitatea pasionatilor Opel Astra

Tutorial lipire numar de inmatriculare cu banda dubluadeziva

Last post 08-10-2009 15:22 by Kuniva. 24 replies.
Page 1 of 2 (25 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • 23-06-2008 16:58

Tutorial lipire numar de inmatriculare cu banda dubluadeziva

Se desface numarul cu tot cu suportul de plastic care il avea initial si se curata bine cu o solutie usor alcoolica atat bara cat si numarul

Se lipeste banda dublu adeziva pe numar. Banda adeziva trebuie sa fie buretoasa si de uz exteior si exista ca produs la foarte multe firme de gen cum ar fi Bizon,etc. ATENTIE! Spoilerul din fata nu ofera suport pentru lipirea pe intreaga suprafata a numarului de aceea banda nu se lipeste de jur imprejurul numarului, parte a de jos mutandu-se mai sus cu ~3-4cm (cum se vede si in poza)

Dupa ce se lipeste banda pe numar se lipeste numarul de bara si se preseaza usor pe toata suprafata lui si nu se spala masina timp de 48 de ore

Rezultatul este acesta

Operatiunea se poate repeta si pentru numarul din spate

[edited by: 2Fast4U at 17:10 (GMT 2) on 23 Jun 2008] completare
    Opel Astra 1.9 cdti 200 hp by Flash-tuning.ro, Eagle F1, 17 AEZ Excite Dark rims
    • Post Points: 20
  • 23-06-2008 21:14 In reply to

Re: Tutorial lipire numar de inmatriculare cu banda dubluadeziva

si ar fii si mai bine si sigur  daca s-ar incalzii putin cu un feon acea banda inaintre de lipire...

Fosta: AstraH 1.6 Twinport Elegance
    Actuala: GTC 1.9 cdTI 16v Cosmo +toate optiunile disponibile!!!
  • 23-06-2008 21:44 In reply to

i-am lipit numerele lui monk acum ceva vreme si nu e nevoie de caldura de la feon. caldura puternica data de feonuri nu ar face altceva decat sa deterioreze adezivul.
  • 23-06-2008 22:57 In reply to

cu un pic de pricepere nu tii feonul pana topesti si placuta de inmatriculare ... doar pana se dilata putin banda dupa care se preseaza , incercati si varianta asta inainte sa contraziceti!

Fosta: AstraH 1.6 Twinport Elegance
    Actuala: GTC 1.9 cdTI 16v Cosmo +toate optiunile disponibile!!!
  • 24-06-2008 8:21 In reply to

Foarte fain tutorial, bravo!

Eu am folosit banda 3M de exterior, insa spre deosebire de voi am pus banda vertical (5 fasii) in ideea ca nu tine apa in spatele numarului Smile

• 24-06-2008 10:03 In reply to

la cat de cald a fost sambata chiar nu era nevoie sa mai incalzim bara, banda sau numarul. Eu numarul fata, care ma deranja cel mai mult cum venea cu suport, l-am lipit intr-o zi friguroasa de martie sau aprilie acum 1 an si sta super bine si acum Wink. Nu contest ca incalzirea usoara n-ar avea un efect benefic mai ales cand peratiune se desfasoara iarna sau intr-o zi friguroasa, dar merge bine si fara incalzire. Cel mai important e ca bara si numarul sa fie bine degresate cu solutie usor acoolica si uscate.

wallaby, foarte buna si ideea ta cu lipirea verticala a fasiilor Yes

GTC mic, negru, urat si foarte, foarte suparat

1.6 Twinport, motor de trotineta hranit bine Stick out tongue, Sport ON all the time
    • Post Points: 35
  • 24-06-2008 10:11 In reply to

NU va recomand asa ceva pentru ca riscati sa pierdeti numerele pe strada. Banda adeziva setopeste din cauza caldurii si nu este recomandata pentru asa ceva. MARE ATENTIE !!!

Astra Bertone Coupe
    • Post Points: 5
  • 24-06-2008 10:11 In reply to

Si eu tot pe vreme urata, si friguroasa am lipit numerele..prin februarie parca, si stau perfect...

Big Smile nu stiu cum fac daca tre sa il scot..ca iese cu tot cu spoiler Stick out tongue kiddin' 

• 24-06-2008 10:20 In reply to

Florinike (Skype) fii te rog mai explicit cu ce nu recomanzi. Nu recomanzi lipirea numerelor cu banda dubluadeziva de exterior sau nu recomanzi incalzirea benzii sau a numarului inainte de lipire?

Daca te referi la primul aspect te contrazic. Iti las masina mea in soarele cel mai arzator o zi intrega si apoi incearca sa-mi dezlipesti vreunul din numere sa vedem daca reusesti si cat de usor.

1.6 Twinport, motor de trotineta hranit bine Stick out tongue, Sport ON all the time
  • 24-06-2008 15:04 In reply to

Nu se dezlipeste nici s-o rogi, eu am tras cu ambele maini de nr. din fata cu destula forta si nu a dat niciun semn ca s-ar dezlipi. Cat despre apa chiar daca s-ar strange nu cred ca va ramane foarte mult timp acolo deoarece aerul circula cu usurinta prin zona. Si mie mi-a fost putin frica la inceput de etapa spalatoriei dar a facut fata oricarui jet de apa.

Cum a spus si 2Fast, cheia este sa fie degresate bine atat bara cat si placuta de inmatriculare, inainte de aplicarea benzii adezive. Trebuie folosita doar banda dubluadeziva de exterior care rezista la umezeala, frig, caldura si alte intemperii (ca doar d'aia este de exteriorTongue ).

Eu am folosit banda Tesa (de culoare verde) - 35 RON parca, achizitionata din Hornbach, dar mai este si banda Bison cum are 2Fast, 3M ca a lui wallaby si cea folosita de krazyeone in tutorial al carei nume imi scapa (cu siguranta mai sunt si alte firme).

ASTRA H 1.6 115cp Njoy Black Sapphire
  • 24-06-2008 15:37 In reply to

eu am banda Bison la numarul fata si Tesa la numarul spte Stick out tongue

[edited by: 2Fast4U at 9:16 (GMT 2) on 26 Jun 2008] ee

• 26-06-2008 8:58 In reply to

foarte tare fratilor.abia astept sa-mi pun ca m-am saturat de chiciurile de rame de plastic.sper sa gasesc banda bison.bravo

• 26-06-2008 11:09 In reply to

O mica nelamurire: daca, doamne fereste, trebuie inlocuita bara, dezilipirea numarului care se va face fortat nu duce la indoirea lui? Todeauna mi-a displacut sa am numarul indoit. Oare se va dezlipi mai usor daca il incalzesti cu feonul?

IF - 35 - JON
    Astra GTC 1.9 150 CP COSMO Black Saphire 17" Panarama B - 25 - JON
    Vectra 1.9 150CP COSMO Black Saphire B - 90 - YPM
  • 26-06-2008 11:24 In reply to

de indoit nu cred ca se indoaie, dar vor fi mai greu de indepartat urmele de banda adeziva de pe bara.

ambele sisteme (suport sau banda) au avantaje si dezavantaje.

[edited by: 2Fast4U at 11:25 (GMT 2) on 26 Jun 2008] ee

• 26-06-2008 11:27 In reply to

Ar trebui sa iasa cu diluant de vopsea, de cate ori ramaneam cu superglue pe degete cu diluant iesea, insa mi-e frica sa nu atace vopseaua.

Opel Astra F 1.8 GSi 125cp ABS
    Opel Astra G Classic 1.6 twinport 105 cp
Page 1 of 2 (25 items) 1 2 Next >