sunt 2 sonde pana la urma,doar ca mai sunt si mecanici nepriceputi,desi cred ca pe tester trebuia sa-i arate clar ce senzor e defect.o sonda este montata chiar cum deschizi capota,e vizibila,cea de a 2-a e sub motor,dupa catalizator ,e insurubata in teava de esapament.eu (defapt mecanicul) a dat-o destul de greu jos,mai ales ca cineva a mai incercat sa o desfaca,fara rezultat. am scos sonda din mufa si am taiat cablul de la jumatate (in caz de ceva se pot lipi firele si inzolate cu varnis teromo-rezistent.cu cablu taiat se poate folosi o cheie inelara pt o prindere mai buna a sondei.dupa schimbarea sondei ,senzorul (check engine)a ramas aprins ,doar la a 4 sau a5-a cheie s-a stins.senzorul lambda se vede clar ca e defect,daca il scuturi usor se aude ca suna ceva inauntru .tin sa precizez ca prima sonda (cea de langa capota masinii) am luat-o f ieftin,140 ron,doar ca era pt alta masina (plus ca era ceva no-name) si nu potrivea mufa,asa ca am taiat-o si am pus mufa de la sonda veche. sondele au 4 fire la masina mea, 2 fire albe pt incalzirea sondei (se poate verifica cu un aparat de masura rezistenta,eu am masurat 3,8 ohmi) firul gri este masa sondei si firul negru este cel de semnal (defat da o tensiune mica ,variabila).recomand totusi sonde de calitate,pe sonda de sub masina am dat 270 ron si este bosch (made in Usa) si este pt acest model de opel,deci potriveste mufa 100%.cu putina pricepere si cheie de 22 se poate schimba si in fata blocului. grija mare la ce mecanici va duceti masina.toate cele bune !