in

Astra Forum

Astra ca un mod de viata - comunitatea pasionatilor Opel Astra

Calendar

<April 2015>
SunMonTueWedThuFriSat
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

This Blog

Syndication

Banner Counter

Articole publicate

 • Prototipul electric Chevrolet Volt MPV5 prezentat la Salonul Auto din China 2010

   

  Prototipul electric Chevrolet Volt MPV5 prezentat la Salonul Auto din China 2010

   

  • Crossover-ul cu autonomie extinsă construit pe fundaţia modelului Volt

   

   

  Beijing - Chevrolet şi-a asumat angajamentul de a oferi clienţilor săi din toată lumea autovehicule eficiente din punct de vedere al consumului de carburant. În ultimele luni, Chevrolet a lansat în China modelele Cruze şi New Sail cu consum redus, prin intermediul societăţii mixte a GM, Shanghai GM; iar în 2011, marca va lansa autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsă.

   

  Pentru a pregăti sosirea modelului Volt, Chevrolet profită de Salonul Auto China 2010, care începe astăzi la Beijing, pentru a lansa prototipul electric Volt MPV5. Prototipul crossover multifuncţional cu cinci locuri demonstrează potenţialul sistemului de propulsie Voltec utilizând aceeaşi bază ca modelul Volt, pentru un autovehicul electric care nu consumă benzină şi care nu emite noxe.

   

  Maximum de eficienţă şi stil

   

  Stilul prototipului Volt MPV5 împrumută elemente de design şi aerodinamică de la modelul Chevrolet Volt. Partea din faţă a acestui model se numără printre cele mai aerodinamice dintre toate autovehiculele crossover datorită grilei sale închise şi spoilerului faţă inferior care a fost optimizat din punct de vedere aerodinamic, ambele contribuind la reducerea consumului de carburant. Un înveliş compact pentru partea inferioară a caroseriei, împreună cu capacele culbutoarelor, lămpile spate uşor pliate şi lamele create special pentru secţiunea din spate, ajută şi ele prototipul Volt MPV5 să înainteze cu uşurinţă. Atenţia deosebită acordată caracteristicilor aerodinamice permite o autonomie mai mare bazată exclusiv pe energie electrică.

   

  Exteriorul prototipului Volt MPV5 nu este caracterizat numai de eficienţă. Vopseaua sa Sonic Blue Metallic îi conferă un farmec contemporan, iar trapa dublă din acoperiş şi jantele de 19 inch inspirate de Volt justifică pretenţiile sportive ale modelului Volt MPV5.

   

  „Prototipul Volt MPV5 preia designul eficient al modelului Chevrolet Volt şi-l adaptează la caracteristicile familiei de autovehicule din segmentul crossover. Acesta este identificat imediat ca un membru autentic al familiei Chevrolet," a declarat Bob Boniface, Directorul Design Exterior Crossover pentru GM North America, a cărui echipă a lucrat la prototipul Volt MPV5 împreună cu membri ai studioului de design GM din Australia.

  Dimensiunile modelului Volt MPV5 oferă pasagerilor mai mult confort. Deşi ampatamentul de 2.760 mm al prototipului Volt MPV5 este cu doar 15 mm mai lung decât cel al modelului Chevrolet Volt, caroseria este cu 181 mm mai lungă (4.585 mm), cu 73 mm mai lată (1.871 mm) şi cu 182 mm mai înaltă (1.612 mm).

   

  În interior, prototipul Volt MPV5 preia consola centrală şi panoul de instrumente de la Volt, precum şi scaunele remarcabile ale acestuia, cu tapiţerie din piele în două culori. Datorită dimensiunii modelului Volt MPV5, confortul pasagerilor nu este lăsat pe locul doi. O caracteristică tipică pentru modelele crossover ale mărcii Chevrolet este poziţia scaunelor prototipului Volt MPV5, care oferă un nivel maximum de confort şi flexibilitate, inclusiv condiţii mai bune la urcare şi coborârea din autovehicul.

   

  În ceea ce priveşte încărcătura, prototipul Volt MPV5 duce mai departe tradiţia crossover datorită sistemului de rabatare şi pliere a celui de-al doilea rând de scaune, care asigură un volum de până la 1.764,1 litri pentru spaţiul de încărcare când scaunele sunt rabatate şi de 863,7 litri în spatele acestora.

   

  Sistemul de propulsie electrică Voltec asigură un impact redus asupra mediului

   

  Prototipul Volt MPV5 utilizează acelaşi sistem de propulsie Voltec ca şi modelul Chevrolet Volt, inclusiv un generator cu motor de capacitate mai mare pentru extinderea autonomiei şi eliminarea „neliniştii provocate de autonomia de carburant". O baterie litiu-ion de 16 kWh în formă de T asigură alimentarea cu energie electrică a unităţii.

   

  Flexibilitatea sistemului Voltec permite prototipului Volt MPV5 să respecte toate cerinţele privind viteza maximă şi accelerarea. iar autovehiculul cu cinci locuri poate să ruleze pe distanţe de până la 51,5 km exclusiv pe baza sistemului electric de propulsie. Această cifră reprezintă dublul distanţei medii pe care o parcurge zilnic un navetist urban din China. Când bateria se descarcă, un generator cu motor pe benzină de 1,4 litri ajută la încărcarea acesteia şi asigură propulsia electrică pe o distanţă de până la 482 km.

   

  „Prototipul Volt MPV5 prezintă flexibilitatea sistemului de propulsie Voltec, care poate genera suficientă energie electrică pentru a propulsa o serie de diferite autovehicule, de la o berlină compactă precum modelul Volt şi până la modele crossover precum prototipul Volt MPV5," a declarat Doug Parks, Director Executiv pentru Linia Internaţională de Autovehicule şi Inginer-Şef Internaţional pentru divizia de Autovehicule Electrice a GM.

   

  „Cererea pentru mijloace personale de transport pe tot teritoriul Chinei, aflată în creştere rapidă, pune noi probleme privind protecţia mediului şi siguranţa furnizării de energie," a afirmat Kevin Wale, Preşedinte şi Director General al GM China Group. „GM se angajează să găsească şi să adopte soluţii care includ electrificarea automobilelor. Premiera mondială a prototipului Volt MPV5 de la Beijing arată dorinţa GM de a transforma China într-un punct central la nivel internaţional pentru strategia sa privind tehnologia avansată."

   

  GM continuă să facă progrese în China în domeniul electrificării prin derularea de operaţiuni de cercetare şi dezvoltare. Compania a inaugurat la Beijing China Automotive Energy Research Center (Centrul de cercetare privind energia pentru autovehicule din China - CAERC). Este pusă la punct o strategie completă privind energia necesară pentru autovehicule la nivelul întregii Chine prin colaborarea cu SAIC şi Universitatea Tsinghua. Laboratorul de cercetare GM din China, care a fost deschis în luna noiembrie a anului trecut, desfăşoară lucrări avansate de cercetare în domeniul auto, inclusiv dezvoltarea unei baterii. În martie, GM a lansat prototipurile EN-V (Electric Networked-Vehicle - autovehicul integrat într-o reţea electrică) la Shanghai. Modelele EN-V, un element central al pavilionului SAIC-GM de la Expoziţia Mondială 2010 Shanghai, reprezintă expresia viziunii GM asupra mobilităţii personale în traficul urban în anul 2030. În plus, GM susţine strategia societăţii sale mixte Shanghai GM denumită „Drive to Green" (conduce ecologic), care se concentrează asupra dezvoltării de produse ecologice, încurajând procesele de producţie cu un impact minim asupra mediului şi asumându-şi răspunderea pentru protejarea mediului înconjurător.

   
  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • GM prezintă prototipul EN-V: o viziune asupra mobilităţii urbane a viitorului

  blank_page                                                                

   

                                                        GM prezintă prototipul EN-V: o viziune asupra mobilităţii urbane a viitorului

   

   

  • Schimbarea radicală a conceptului de mobilitate, pentru abordarea problemelor impuse de urbanizarea în creştere
  • Convergenţa electrificării şi a conectivităţii redefineşte ADN-ul autovehiculelor
  • Prototipurile EN-V vor fi prezentate anul acesta la Expoziţia mondială din Shanghai

   

  Shanghai – Până în 2030, zonele urbane vor găzdui peste 60 de procente din cele 8 miliarde de oameni de pe planetă. Acest lucru va suprasolicita infrastructura publică, aceasta zbătându-se deja să îndeplinească nevoile în creştere privind transportul şi serviciile de bază. 

  General Motors şi partenerul său strategic, Shanghai Automotive Industry Corp. Group (SAIC), împărtăşesc aceeaşi viziune privind abordarea nevoilor de mobilitate personală printr-o schimbare radicală a transportului urban individual. Aceştia studiază mai multe soluţii pentru şoferii de mâine. Printre cele mai promiţătoare se află şi o nouă formă de autovehicul, denumită EN-V.

   

  O soluţie promiţătoare

  EN-V, acronim pentru „Electric Networked-Vehicle”, păstrează principiul cheie al mobilităţii personale, libertatea, ajutând simultan la eliminarea dezbaterilor ecologice privind autovehiculele cu motor şi la redefinirea designului de top. EN-V este un autovehicul electric cu două locuri, proiectat pentru a atenua îngrijorările privind aglomerările în trafic, disponibilitatea locurilor de parcare, calitatea aerului şi accesibilitatea pentru oraşele viitorului.  

  Astăzi au fost prezentate trei modele EN-V la Shanghai. Fiecare dintre acestea reprezintă o caracteristică diferită ce evidenţiază spiritul agreabil al transportului în viitor: Jiao (Mândrie), Miao (Magie) şi Xiao (Râs). Prototipurile vor fi expuse în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010 la Pavilionul SAIC-GM din cadrul Expoziţiei Mondiale din Shanghai. Se estimează că Shanghai va deveni unul dintre epicentrele dezvoltării soluţiilor de mobilitate personală pentru viitor.

  „EN-V reinventează autovehiculul creând un nou ADN prin convergenţa între electrificare şi conectivitate. Acestea oferă o soluţie ideală de mobilitate urbană, ce permite în viitor eliminarea benzinei şi a emisiilor toxice, a aglomerărilor şi accidentelor din trafic şi fac condusul o activate mai plăcută şi mai elegantă ca niciodată”, a declarat Kevin Wale, Preşedintele şi Directorul Executiv al Grupului GM China.

   

  Tehnologie revoluţionară

  Conceptul EN-V s-a inspirat de la prototipul „Personal Urban Mobility and Accessibility“ (P.U.M.A. - Mobilitate şi accesibilitate personală urbană), dezvoltat de GM împreună cu Segway şi prezentat în aprilie 2009. Acesta este propulsat de câte un motor electric pentru fiecare dintre cele două roţi motrice. Aceasta este o tehnologie utilizată pentru prima dată de GM în cadrul conceptului Hy-wire, prezentat la Salonul Auto de la Paris, ediţia 2006. Motoarele nu asigură doar forţa de accelerare, ci controlează şi decelerarea şi oprirea. Raza cercului de bracaj a fost redus semnificativ faţă de cel al autovehiculelor convenţionale actuale, permiţând prototipului EN-V să „vireze pe loc”.

  Puterea de propulsie cu emisii zero este furnizată de baterii litiu-ion. Acestea pot fi reîncărcate prin încărcarea conductivă convenţională cu energie electrică de la reţeaua de alimentare publică, permiţând autovehiculului EN-V să parcurgă cel puţin 40 de kilometri la o singură încărcare. De asemenea, EN-V poate îmbunătăţi eficienţa infrastructurii electrice publice, deoarece autovehiculul are capacitatea de a comunica cu reţeaua de electricitate pentru a determina cel mai adecvat moment pentru reîncărcare în funcţie de solicitarea totală a acesteia. 

  Combinând sistemul de poziţionare globală (GPS) cu tehnologiile de comunicare între autovehicule şi de monitorizare a distanţelor, prototipul EN-V poate fi condus manual sau se poate deplasa autonom.

  Capacitatea de funcţionare autonomă oferă posibilitatea reducerii aglomerărilor în trafic, permiţând autovehiculului EN-V să selecteze automat cel mai rapid traseu pe baza informaţiilor de trafic în timp real. De asemenea, prototipul utilizează comunicarea wireless pentru a crea o „reţea socială” ce poate fi utilizată de şoferi şi pasageri pentru a comunica cu prietenii şi partenerii de afaceri în timpul călătoriei. 

  Această combinaţie între tehnologia de detecţie, comunicarea wireless şi navigaţia prin GPS stabileşte o bază tehnologică. De la prototipul EN-V pot fi preluate elemente ale acestei baze tehnologice care ar putea avea potenţialul de a permite dezvoltarea unor viitoare sisteme avansate de siguranţă pentru autovehicule. 

  Abilitatea de a comunica cu alte autovehicule şi cu infrastructura ar putea reduce semnificativ numărul de accidente de circulaţie. Utilizând sisteme de senzori şi camere video integrate în autovehicul, EN-V poate „simţi” mediul înconjurător, fapt ce-i permite să reacţioneze cu rapiditate când întâmpină obstacole sau condiţiile de trafic se modifică. De exemplu, în cazul în care un pieton păşeşte în faţa autovehiculului, EN-V va decelera până la o viteză sigură şi se va opri mai rapid decât autovehiculele actuale.

  GM este lider în dezvoltarea tehnologiilor pentru autovehicule autonome, lucrând în colaborare cu studenţii şi corpul profesoral de la Universitatea Carnegie Mellon din oraşul american Pittsburgh, în statul Pennsylvania. Această colaborare a dus la proiectarea modelului Chevrolet Tahoe, denumit şi „The Boss”, care a transformat autovehiculul autonom într-o realitate în 2007. EN-V utilizează lecţiile învăţate din dezvoltarea proiectului „The Boss” şi asigură mobilitatea persoanelor care nu ar putea utiliza în mod normal un autovehicul.   

  „Prototipul EN-V reprezintă un progres major în proiectele de cercetare desfăşurate de GM pentru crearea autovehiculului autonom”, a declarat Alan Taub, vicepreşedintele departamentului global de Cercetare şi dezvoltare al GM. „Elementele fundamentale ce permit obţinerea capacităţilor autonome ale prototipului EN-V, precum avertizarea la părăsirea benzii de circulaţie, detectarea pericolelor în unghiul mort şi tempomatul adaptiv sunt utilizate deja în cadrul anumitor autovehicule GM actuale.”

  EN-V a fost proiectat pentru a avea viteza şi autonomia necesare şoferilor din mediul urban actual. Acesta cântăreşte sub 500 de kilograme şi are o lungime de aproximativ 1,5 metri. Prin comparaţie, autovehiculul tipic actual cântăreşte peste 1.500 kilograme şi este de trei ori mai lung. În plus, autovehiculele de astăzi au nevoie de un loc de parcare cu o suprafaţă de peste 10 metri pătraţi şi rămân parcate mai mult de 90% din durata de viaţă. Datorită dimensiunilor reduse şi manevrabilităţii sporite ale EN-V, aceeaşi parcare poate găzdui de cinci ori mai multe EN-V-uri decât autovehicule obişnuite.   

   

  Design mai compact şi mai inteligent

  Lider în materie de eficienţă şi tehnologie, prototipul EN-V stabileşte, de asemenea, noi standarde în materie de design.  Pentru primul model, GM a alcătuit echipe internaţionale de design, cerându-le membrilor acestora să-şi exprime propria viziune în legătura cu viitorul mobilităţii. Xiao (Râs) a fost conceput de echipa de design GM Holden din Australia, în timp ce aspectul modelului Jiao (Mândrie) a fost creionat de inginerii de design de la GM Europe, iar Miao (Magie) a fost creat de General Motors Advanced Design Studio cu sediul în statul american California. 

  Fiecare versiune EN-V are o temă de design unică, ce scoate în evidenţă flexibilitatea platformei de propulsie. Designul conferă fiecărui model EN-V o personalitate proprie, cu o deschidere unică, interior elegant, culori, lumini şi scaune inovatoare. Xiao are un farmec jucăuş, cu caroseria vopsită în culoarea Albastru Gumball şi design inspirat din domeniul nautic. Majoritatea elementelor de design ale modelului Miao sunt preluate din industria echipamentelor electronice, fapt evidenţiat de aspectul său elegant, masculin. Inginerii de design au ales modelul Miao şi pentru a introduce soluţii de iluminat inovatoare, inclusiv folosirea extinsă a tehnologiei de iluminare cu LED-uri. Liniile fluide şi vopseaua strălucitoare ale modelului Jiao sunt elemente de design inspirate de trenurile japoneze de mare viteză şi măştile de operă chinezeşti. 

  „EN-V este echipat cu numeroase tehnologii şi materiale inovatoare, care au oferit echipei de design posibilitatea de a explora un univers complet nou” a afirmat Clay Dean, directorul departamentului de Design Avansat din cadrul GM America de Nord. „Cu ajutorul structurilor uşoare, materialelor utilizate şi comenzilor integrate, am creat forme unice, neobişnuite pentru industria auto”.

  Caroseria şi acoperişul autovehiculului EN-V sunt construite din fibră de carbon, răşini din policarbonat Lexan cu nuanţe fumurii şi răşini acrilice, materiale utilizate cel mai frecvent la autovehicule de curse, aeronave militare şi nave spaţiale datorită rezistenţei ridicate şi greutăţii reduse. Posibilitatea de a lucra cu astfel de materiale inovatoare a constituit un bun prilej pentru echipele de design GM de a studia fezabilitatea aplicaţiilor auto tradiţionale viitoare. 

  Datorită dimensiunilor sale compacte, autovehiculului EN-V este ideal pentru deplasarea în oraşele cu o mare densitate a populaţiei, graţie sistemelor de siguranţă şi propulsie avansate.  Însă toate lucrurile bune vin în ambalaje mici, fapt demonstrat de designul inovator al interiorului prototipului EN-V, caracterizat printr-un nivel optim de vizibilitate. O interfaţă simplă pentru activarea tehnologiilor Wi-Fi îi menţine pe ocupanţii autovehiculului conectaţi la evenimentele exterioare. 

  „Viitorul mobilităţii în zonele urbane, precum Shanghai, poate comina avantajele mobilităţii individuale cu cele ale reţelei de transport public. Există o soluţie mai bună şi aceasta se numeşte EN-V. Autovehiculul EN-V demonstrează că dispunem în prezent de cunoştinţele tehnice şi capacitatea de a crea un concept de mobilitate atât pentru un oraş mai bun cât şi pentru o viaţă mai bună pentru locuitorii acestuia” a mai adăugat Taub.

   

   

   

  Mai multe detalii pe www.astraforum.ro

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Opel Ampera: model electric fără probleme de autonomie

  Opel Ampera: model electric fără probleme de autonomie

   

  ·         Modelul electric cu autonomie extinsă ilustrează misiunea Opel, de a conduce domeniul sistemelor avansate de propulsie

  ·         Un autovehicul de familie cu propulsie electrică, practic pentru utilizarea zilnică 

  ·         Producţia de serie este programată să înceapă în 2011

   

  Geneva/Rüsselsheim. Noul Opel Ampera este un autovehiculul de familie cu propulsie electrică ce schimbă regulile jocului, practic în utilizarea zilnică, ce înlătură motivele de nelinişte provocate de autonomia de carburant şi exprimă hotărârea fermă a companiei de a ocupa prima poziţie în domeniul dezvoltării autovehiculelor ecologice.

  Odată cu intrarea în producţia de serie, programată să înceapă în 2011, modelul Opel Ampera va deveni primul autovehicul electric produs la scară largă ce va fi lansat pe pieţele din Europa. În plus, lucru foarte important, noul Opel Ampera este conceput ca un autovehicul de familie, practic pentru utilizarea zilnică.

  Noul Ampera reprezintă dovada că un autovehicul electric practic, cu patru locuri şi spaţiu de depozitare poate fi maşina principala a familiei. Şi nu discutăm numai la nivel teoretic, ci vorbim despre un autovehicul care va deveni realitate peste un an” afirmă Gherardo Corsini, Director Departamentul Implementare Autovehicule Electrice.

  Opel Ampera reprezintă numai o parte din misiunea Opel, aceea de a deveni lider european în sistemele alternative de propulsie, folosindu-se de experienţa din domeniul tehnologiilor inovatoare pentru a le face accesibile.

  Opel Ampera – autovehiculul electric pentru utilizarea zilnică

  Modelul Opel Ampera cu cinci uşi şi patru locuri utilizează inovatoarea tehnologia de propulsie electrică, care funcţionează în mod diferit faţă de alte sisteme avansate de propulsie. Noul Ampera utilizează electricitatea ca principală sursă de energie. Un generator/motor pe benzină, utilizat ca sursă secundară, generează energie electrică atunci când bateria este descărcată, pentru a asigura o călătorie plăcută şi fără întreruperi.

  Roţile modelului Ampera sunt acţionate electric în permanenţă indiferent de viteza de deplasare a autovehiculului. Pentru călătorii pe distanţe mai mici de 60 km (ciclul MVEG), noul Ampera este alimentat cu energie electrică stocată în bateria litiu-ion de 16 kWh, fără a emisii de seră sau alte emisii dăunătoare. Modelul Ampera va fi compatibil cu necesităţile de deplasare zilnice ale majorităţii clienţilor din Europa: de exemplu, aproximativ 80% dintre şoferii din Germania parcurg zilnic distanţe mai mici de 50 km.

  Ampera îi oferă şoferului încredere şi siguranţă

   

  Spre deosebire de un autovehicul electric convenţional cu baterie, modelul Ampera elimină neliniştile provocate de autonomie, şoferul bucurându-se de încrederea şi siguranţa oferite de faptul că autovehiculul nu se va opri la descărcarea bateriei. Când energia stocată de baterie este scăzută, generatorul integrat produce energie electrică, extinzând autonomia Opel Ampera la peste 500 km.

   

  Un generator cu motor pe benzină/E85 produce în continuu energie electrică pentru acţionarea unităţii de propulsie electrică, încărcând simultan şi bateria. Acest mod de funcţionare extinde autonomia până la 500 de kilometri, până când bateria poate fi alimentată prin conectarea sistemului de încărcare încorporat la o priză standard de 230 V.

   

  Cele peste 220 de celule litiu-ion din pachetul în formă de T oferă un nivel ridicat de putere. Motorul electric care aproape că nu se aude furnizează un cuplu instant de 370 Nm, echivalentul a 150 CP şi asigură o accelerare de la zero la 100 km/h în aproximativ nouă secunde şi o viteză maximă de deplasare de 161 km/h.

   

  Opel estimează că preţul unui kilometru parcurs cu autovehiculul Ampera cu propulsie electrică este doar o cincime din cel al unui kilometru parcurs cu un autovehicul obişnuit cu motor pe benzină, calculat la preţul actual al carburantului.

   

  Ampera poate fi conectat la orice priză menajeră de 230 V şi reîncărcat în aproximativ trei ore. În prezent, Opel analizează, alături de companii energetice precum Iberdrola din Spania, cerinţele referitoare la standardizare şi crearea unei infrastructuri de reîncărcare pentru autovehiculele electrice de tip „plug-in”.

   

  Mai multe poze pueteti gasi aici.

  Mai multe informatii citit pe www.astraforum.ro

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Forma lucrurilor care vor veni: conceptul Opel Flextreme GT/E

   

                                                 Forma lucrurilor care vor veni: conceptul Opel Flextreme GT/E

   

   

             Geneva/Rüsselsheim. Opel îşi va dezvălui conceptul Flextreme GT/E la a 80-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva (4 - 14 martie) aducând încă o acreditare a statutului de lider al tehnologiei ecologice deţinut de companie. Designul expresiv şi performanţa eco eficientă se reunesc, totul fiind proiectat cu precizie germană.

   

   

             Electricitatea joacă un rol principal în cadrul strategiei Opel de a obţine o independenţă mai mare faţă de combustibilii fosili. Conceptul Opel Flextreme GT/E, ce are o lungime de 4,7 metri, ilustrează cum tehnologia propulsiei electrice cu autonomie extinsă (E-REV) poate fi utilizată la autovehiculele de dimensiuni mari sau medii, precum şi la autovehicule compacte, cum este viitorul Ampera. Opel denumeşte această strategie „e-mobilitate nelimitată”. Ea constă în adaptarea sistemului de propulsie de înaltă eficienţă E-REV şi depăşirea limitelor impuse de alimentarea exclusivă de la baterie, fiind destinată autovehiculelor din toate segmentele pieţei auto. Flextreme GT/E demonstrează că, pentru a beneficia de emisii zero de CO2 în stilul Opel, dimensiunea nu contează. Graţie designului, conceptul Opel Flextreme GT/E îndeplineşte coeficientul aerodinamic propus de numai 0,22, care ajută la atingerea unei viteze de peste 200 km/h, precum şi la conservarea energiei şi extinderea autonomiei de deplasare. Trăsăturile de excepţie includ o gardă la sol joasă şi o structură lată, lumini faţă şi spate în formă de aripă, partea frontală şi grila radiatorului distinctive, montanţi C cu design cursiv şi o caroserie puternică, cu forme sculpturale.

             „Conceptul Flextreme GT/E prefigurează lucrurile care vor veni în viitor de la Opel”, a declarat Frank Weber, Vice-Preşedinte Planificare Organizaţională şi Produs. „Îndrăzneţ, expresiv şi extrem de eficient, acesta reprezintă strategia de produs pe care o vom utiliza pentru toate autovehiculele noastre viitoare, de dimensiuni mari sau mici, din toate segmentele pieţei.”

   

  Designul exterior exprimă eficienţa prin emoţie            Proporţiile joase, asemănătoare unui coupé, ale Flextreme GT/E explorează potenţialul de dezvoltare al noului limbaj de design al Opel, care îmbină măiestria sculpturală cu precizia germană, într-un ansamblu optimizat pentru eficienţă aerodinamică. Partea frontală cu caracteristici de design simple include o linie joasă a capotei şi o secţiune extinsă în faţă, încadrată de farurile cu LED-uri în formă de aripă, semnătura mărcii. Acestea sunt sculptate adânc în aripile faţă şi în linia capotei. Noua grilă a radiatorului de formă trapezoidală este îngustă, dar îndrăzneaţă. Bara cromată proeminentă în formă de aripă poartă o emblemă Opel de dimensiuni mari, care are şi rolul de priză pentru încărcarea pachetului de baterii al conceptului Flextreme GT/E. Partea superioară a grilei radiatorului este utilizată pentru admisia aerului de răcire, cea inferioară fiind acoperită cu un panou translucid. Absenţa unor fante de admisie suplimentare permite o parte frontală joasă, aerodinamică, asigurând şi respectarea cerinţelor viitoare de protecţie a pietonilor. Capota sculpturală, cu linia centrală purtând semnătura Opel, are pe ambele laturi fante longitudinale înguste, pentru a asigura evacuarea aerului din compartimentul motor. Aripile puternice şi pasajele roţilor se curbează în caroserie, înspre spate.

   

   

             Profilul conceptului Flextreme GT/E se distinge prin montanţii C inovatori, scurtaţi. Acest design cursiv permite extinderea în spate a geamurilor sub linia arcuită a acoperişului, accentuând liniile fluide ale lateralului caroseriei. Caracterul dinamic al autovehiculului este subliniat şi mai mult prin prezenţa motivului lamei, caracteristic mărcii Opel, acum o linie curbată impetuoasă care porneşte de la baza montantului C către partea inferioară a aripii faţă. Accesul în habitaclu este facilitat de uşile spate cu balamale posterioare, o evoluţie a conceptului Opel FlexDoors prezent la noua generaţie a monovolumului Meriva. Pentru a păstra un aspect armonios al exteriorului, toate mânerele uşilor au fost înlocuite cu senzori de lumină. Când sunt acoperiţi de mâna şoferului sau a unui pasager, aceştia deschid uşile. Pentru a reduce rezistenţa, oglinzile exterioare de pe uşile din faţă au fost, de asemenea, înlocuite cu mici camere video amplasate la baza montanţilor A. Linia spatelui include pasajele sculpturale ale roţilor, care subliniază şi mai mult garda la sol joasă şi structura lată a conceptului Flextreme GT/E. Aspectul de coupé este completat de un hayon cu unghi de înclinare foarte mare, care integrează blocurile optice spate în formă de aripă, cu LED-uri, preluând forma farurilor. La fel ca în cazul modelului Insignia Sports Tourer, hayonul are un design curbat în părţile laterale, fapt care asigură un acces mai bun la portbagaj. Luneta adâncită este uşor convexă, pentru a îmbunătăţi aerodinamica. Transparenţa panoului de sticlă fixat în centrul acoperişului poate fi adaptată pentru a permite razelor soarelui să încălzească interiorul în timpul iernii, dar căpătând o nuanţă închisă, pentru a menţine răcoarea în timpul verii. Un canal amplasat în marginea inferioară a acoperişului are rolul de a răci suplimentar bateria şi componentele electronice.

   

  Gestionarea aerodinamicii şi reducerea greutăţii

             Aspectul expresiv al conceptului Flextreme GT/E se îmbină cu eficienţa execuţiei detaliilor de design. Datorită părţii frontale de dimensiuni mici, înălţimii reduse a acoperişului (1308 mm) şi părţii de sub caroserie plate şi acoperite, autovehiculul taie aerul cu turbulenţe minime. Aerodinamica a fost optimizată printr-o serie de măsuri. Jantele din aliaj de 21 inch sunt relativ înguste, pentru a reduce rezistenţa la înaintare, utilizându-se pneuri 195/45, cu rezistenţă redusă la rulare. Inserţiile simple, montate la nivel, ajută de asemenea la minimizarea curenţilor de aer.  Admisia frontală de aer minimă îmbunătăţeşte circulaţia aerului în faţa autovehiculului, iar partea de sub caroserie se curbează în sus către spate, pentru a reduce şi mai mult rezistenţa la înaintare. Conceptul Flextreme GT/E experimentează, de asemenea, potenţialul modificării active a formei. La viteze mai mari de 50 km/h, un panou vertical se extinde din fanta pentru evacuarea aerului aflată în spatele pasajelor roţilor spate. Aceste spoilere laterale de 350 mm lungime direcţionează curenţii de aer de mare viteză în jurul spatelui autovehiculului, reducând şi mai mult turbulenţele. Printre măsurile de reducere a greutăţii caroseriei se pot aminti utilizarea unor panouri exterioare uşoare, din material compozit cu conţinut de carbon, geamuri cu policarbonat şi componente structurale din aliaje ale aluminiului. Comparativ cu materialele convenţionale, acestea asigură o reducere a greutăţii cu 40%, care contribuie la scăderea consumului de energie şi la sporirea autonomiei autovehiculului.

   

  Propulsia inovatoare

   

            Acest concept eficient este dotat, de asemenea, cu sistemul de propulsie inovator E-REV al GM, care a fost deja dezvoltat pentru modelul Opel Ampera. Flextreme GT/E demonstrează versatilitatea acestei tehnologii utilizând-o pentru un autovehicul mai mare, de dimensiuni medii.  Deşi are dimensiuni mai mari şi viteză maximă de peste 200 de kilometri la oră, conceptul Flextreme GT/E este proiectat pentru a asigura performanţe similare celor ale Ampera: o autonomie de funcţionare de până la 60 de kilometri pe baza energiei asigurate de baterie, cu zero emisii de CO2, şi o autonomie totală de peste 500 de kilometri. Consumul mediu de carburant este estimat la 1,6 l/100 km, cu emisii de CO2 sub 40 g/km. Spre deosebire de un autovehicul hibrid, roţile conceptului sunt tot timpul acţionate electric. Pentru călătorii de până la 60 de kilometri, energia este asigurată de un pachet de baterii litiu-ion în formă literei T, amplasat sub podea şi scaunele din spate.  Totuşi, spre deosebire de un autovehicul electric acţionat doar de baterie, conceptul Flextreme GT/E elimină orice grijă privind autonomia de deplasare şi teama de a rămâne fără sursă de energie. Micul generator/motor pe benzină produce curent electric fără discontinuităţi, în cazul în care resursele bateriei sunt scăzute. Astfel, autonomia este extinsă peste 500 de kilometri, până în momentul în care se poate reîncărca bateria prin conectare la reţeaua de electricitate sau se poate face realimentarea cu carburant a autovehiculului. Motorul unităţii de propulsie electrice generează instantaneu un cuplu substanţial de 370 Nm, ce asigură performanţe de excepţie şi o accelerare proiectată de la zero la 100 km/h în mai puţin de nouă secunde.

            Conceptul Flextreme GT/E reprezintă încă o etapă în strategia Opel aflată în curs, de electrificare a autovehiculelor, care include un portofoliu vast de produse ce utilizează tehnologiile cu acumulatori, cu autonomie extinsă, cu propulsie hibridă şi cu celule de carburant.

   

  Normal 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

  Opel Flextreme GT/E Concept: Date tehnice

   

  Caroserie

   

  Tip

  concept coupé din clasa medie superioară, cu 5 uşi şi 4 locuri

  Coeficient aerodinamic

  0,22

   

  Dimensiuni exterioare

   

  Lungime totală (mm)

  4762

  Înălţime (mm)

  1308

  Lăţime (mm)

  1871

  Ampatament (mm)

  2900

  Ecartament faţă (mm)

  1600

  Ecartament spate (mm)

  1600

   

  Jante/Pneuri

   

  Dimensiune jante

  21 inch

  Pneuri

  195/45 R 21; rezistenţă extra-redusă la rulare

   

  Sistem de propulsie

   

  Tip

  propulsie electrică, tracţiune pe puntea faţă  

  Sistem de baterii:

   

     Tip

  Litiu-ion de ultimă generaţie (spinel mangan)

     Energie electrică

  16 kWh

     Tensiune nominală

  350 V

     Sistem de încărcare integrat

  3,3 kW

     Timp de încărcare completă

     (priză de 230 V)        

  < 3 ore

  Unitate de propulsie electrică:

   

      Putere maximă

  120 kW

      Cuplu

  370 Nm

  Generator:

   

     Putere

  Putere maximă 53 kW

     Tip de motor

  Motor 1,4 l cu ardere internă, pe benzină, 4 cilindri

   

  Performanţă

   

  Autonomie în modul electric

  60 km

  Autonomie completă, funcţia de extindere a autonomiei activată

  > 500 km

  Emisii de CO2, ciclu mixt (est.)

  < 40 g/km

  Accelerare de la 0 la 100 km/h

  < 9 secunde

  Viteză maximă

  > 200 km/h

   

  Mai multe informatii pe http://www.astraforum.ro/forums/

   

   

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Echipare şi tehnologii inovatoare - Opel Astra J

   

  Echipare şi tehnologii inovatoare - Opel Astra J

   

   

   

  Oferta diversificată include tehnologii inovatoare de lux

   

  ·         Camera frontală unică Opel Eye şi sistemul avansat de iluminare AFL+

  ·         Gama amplă de sisteme de infotainment răspunde unor preferinţe diverse

  ·         Cele patru niveluri de echipare satisfac toate necesităţile

  ·         Siguranţa pasagerilor este principala prioritate

   

  Rüsselsheim. Continuând tradiţia Opel, noul Astra aduce în clasa compactă o multitudine de dotări exclusiviste şi tehnologii inovatoare la un preţ accesibil.

   

  Cea de-a treia generaţie a sistemului de iluminare frontală adaptivă (AFL+)

   

  Opel a jucat un rol de pionierat în tehnologia de iluminare a autovehiculelor şi a fost primul producător de autovehicule care a introdus funcţiile de iluminare în viraje odată cu prima generaţie a sistemului AFL. Aflat acum la a treia generaţie, sistemul inteligent AFL+ îşi marchează debutul în clasa compactă.

   

  Prevăzut cu faruri multi-xenon, sistemul AFL+ este oferit ca parte integrantă a unui Pachet de Iluminare Premium. Acesta include de asemenea funcţia de comutare automată între faza lungă şi faza scurtă a farurilor, LED-uri pentru iluminare diurnă şi sistemul de spălare a farurilor.

   

  Sistemul AFL+ dispune de nouă configuraţii posibile, cărora li se adaugă funcţia de iluminare diurnă. Fiecare dintre configuraţii este activată automat ca răspuns la profilul predominant al carosabilului şi la condiţiile de rulare.

   

  • Iluminarea dinamică în viraje asigură iluminarea la deplasarea în curbe, rotind farurile cu până la 15° spre dreapta sau spre stânga la intrarea într-o curbă. Gradul de deplasare a farului este determinat de viteza autovehiculului şi de unghiul de bracaj. Funcţia este conectată acum şi la comutatorul modului Sport la versiunea cu FlexRide, dacă este disponibilă, determinând o viteză de reacţie îmbunătăţită. 
  • Lumina pentru drum extraurban oferă o iluminare mai amplă şi mai puternică a  ambelor laturi ale drumului decât o fază scurtă convenţională. Aceasta îi ajută pe şoferi să observe potenţialele pericole de pe marginea carosabilului. Funcţia este activată la viteze cuprinse între 50 şi 100 km/h şi proiectează un fascicul luminos lung de 70 de metri, fără a exista riscul orbirii şoferilor care se deplasează din sens invers.
  • Iluminarea statică în timpul virajelor permite iluminarea unei suprafeţe din dreapta sau din stânga la un unghi de până la 90° şi facilitează manipularea autovehiculului în zonele slab iluminate, precum drumurile de acces întunecoase. Funcţia este activată la viteze mai mici de 40 km/h sau atunci când este selectată treapta marşarier.
  • Iluminarea pentru autostradă asigură o intensitate crescută a luminii şi un fascicul luminos uşor mai ridicat al fazei lungi. Întrucât suprafaţa în general lină a carosabilului autostrăzii cauzează o mişcare redusă a caroseriei autovehiculului, nu există pericolul orbirii şoferilor care se deplasează din sens opus. Funcţia de iluminare pentru autostradă generează un fascicul luminos lung de 140 de metri, îmbunătăţind de asemenea gradul de iluminare a marginii din stânga carosabilului. Puterea electrică sporită, cuprinsă între 35 şi 38 de waţi, facilitează obţinerea unui fascicul luminos mai puternic. Funcţia este activată automat la viteze ce depăşesc 100 km/h, însă numai atunci când senzorul pentru unghiul de bracaj indică faptul că raza curbei nu se aseamănă celor existente în cazul unui drum extraurban.
  • Iluminarea de oraş funcţionează la viteze cuprinse între 30 şi 50 km/h, oferind un fascicul luminos simetric şi mai lat, cu o rază de acţiune redusă, menită să-i ajute pe şoferi să observe cu uşurinţă pietonii ce se deplasează pe marginea drumului. Intensitatea fasciculului în cazul funcţiei de iluminare de oraş este mai mică decât cea a fazei scurte obişnuite, deoarece sunt disponibile surse de lumină suplimentare, precum iluminatul stradal.
  • Iluminarea pentru pietoni este activată la viteze de până la 30 km/h şi este destinată zonelor care necesită o atenţie deosebită din partea şoferului, precum zonele rezidenţiale cu restricţii de trafic. Această funcţie reglează conul de lumină al ambelor faruri cu 8° înspre marginile drumului.
  • Iluminarea pentru condiţii meteo nefavorabile este activată în condiţii de ploaie sau ninsoare, atunci când senzorul detectează un anumit grad de umezeală pe parbriz sau când ştergătoarele sunt activate şi dezactivate rapid. Lumina este distribuită în mod asimetric. Puterea lămpii farului din dreapta creşte de la 35 la 38 de waţi, astfel încât şoferul să poată observa cu mai mare uşurinţă marcajele de pe carosabil. Puterea lămpii farului din stânga este redusă de la 35 la 32 de waţi, fasciculul fiind puţin mai scurt pentru a reduce riscul de orbire a participanţilor la trafic care se deplasează din sens opus în cazul rulării pe suprafeţe umede, care reflectă lumina.

  ·         Faza lungă asigură o putere şi o rază de acţiune maxime pentru faruri. Aceasta furnizează o iluminare optimă pe toată lăţimea carosabilului, iar puterea farurilor este sporită de la 35 la 38 de waţi.

  ·         Funcţia de comutare între faza lungă şi faza scurtă a farurilor cuplează şi decuplează automat faza lungă, maximizând vizibilitatea frontală şi facilitând deplasarea pe timp de noapte, asistându-l pe şofer în realizarea unei sarcini simple, dar repetitive. Aceasta ajută de asemenea la prevenirea orbirii accidentale a celorlalţi participanţi la trafic. În spatele parbrizului, integrat în suportul oglinzii retrovizoare, se află un senzor optic ce detectează lumina provenită de la farurile sau lămpile spate ale altor autovehicule. Ca urmare, farurile sunt comutate automat în faza lungă sau scurtă, după caz.

   

  Funcţie de iluminare suplimentară:

  ·         Farurile cu LED-uri pentru iluminare diurnă conferă o amprentă luminoasă unică atât la deplasarea pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. LED-urile au o durată de viaţă de până la treizeci de ori mai lungă decât becurile cu halogen H7, contribuind de asemenea la un nivel mai scăzut al consumului de carburant, dat fiind necesarul mai redus de energie electrică. Atunci când farurile principale sunt aprinse, LED-urile îndeplinesc rolul de lumini laterale.

   

  Funcţia de control automat al farurilor, inclusă în Pachetul Lumini şi Vizibilitate, activează farurile la deplasarea pe timp de noapte sau de zi, ori de câte ori sunt întâlnite condiţii de vizibilitate redusă, ca de exemplu la traversarea unui tunel sau la parcarea într-un garaj. Această funcţie este disponibilă atât pentru configuraţia AFL+, cât şi pentru cea cu becuri cu halogen.

   

  Camera video Opel Eye este prevăzută cu funcţiile de recunoaştere a semnelor de circulaţie şi de avertizare privind depăşirea benzii de circulaţie

   

  O altă premieră în segmentul compact, Opel Eye este un sistem cu cameră video care îl atenţionează pe şofer cu privire la semnele de circulaţie, transmiţând de asemenea o avertizare în cazul în care autovehiculul părăseşte involuntar banda de circulaţie. Sistemul este furnizat în cadrul Pachetului Lumini şi Vizibilitate, împreună cu sistemul AFL+.

   

  Opel Eye îmbunătăţeşte siguranţa conducerii, ajută la reducerea stresului şi poate chiar contribui la evitarea unor amenzi usturătoare. Sistemul utilizează o cameră video frontală montată pe partea posterioară a oglinzii retrovizoare interioare, care este conectată la un microprocesor.

   

  Funcţia de recunoaştere a semnelor de circulaţie îl ajută pe şofer să respecte restricţiile de viteză. Funcţia recunoaşte semnele de circulaţie care indică limita de viteză şi zone de trecere interzisă şi îl informează pe şofer atunci când autovehiculul părăseşte zona cu restricţie de viteză. Sistemul este activat la viteze de peste 60 km/h şi funcţionează de asemenea pe întuneric, atunci când farurile autovehiculului iluminează semnele de circulaţie.

   

  Sistemul afişează întotdeauna informaţiile cele mai relevante pentru siguranţa conducerii. În cazul în care sunt identificate două semne aflate în apropiere unul de altul, atunci semnele de avertizare specială, precum cel de „trecere interzisă”, vor avea prioritate înaintea celor ce impun restricţii de viteză.

   

  Funcţia de avertizare privind depăşirea benzii de circulaţie poate fi activată cu o simplă apăsare de buton, la viteze mai mari de 60 km/h. Camera Opel Eye ajută la prevenirea apariţiei unei situaţii periculoase, ca de exemplu cea în care şoferul adoarme la volan, părăsind involuntar banda de circulaţie. Într-o astfel de situaţie, şoferul este avertizat prin intermediul unui semnal sonor, precum şi printr-un semnal luminos intermitent emis din panoul de instrumente.

   

  Un software şi un procesor de semnal interpretează imaginile recepţionate de la camera video pentru a detecta liniile şi tiparele longitudinale ale drumului din faţă, permiţând recunoaşterea benzilor de circulaţie şi a marcajelor. Monitorizând mişcările volanului şi ale semnalizatoarelor de direcţie – de exemplu, semnalarea unei schimbări intenţionate a benzii de deplasare – sistemul poate detecta diferenţa dintre manevrele voite şi cele involuntare, intervenind doar atunci când este necesar.

  Sistemul Opel Eye nu va fi disponibil pentru unele ţări din CEE (printre care şi România) datorită infrastructurii din aceste zone.

   

   

  Gama extinsă de sisteme Infotainment

   

  Noul model Astra oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă amplă de sisteme infotainment şi de comunicaţie. Pachetele audio sunt prevăzute cu patru până la opt difuzoare cu o capacitate cuprinsă între 80 şi 315 de waţi, ultima în cazul sistemului premium  Infinity. Toate sistemele sunt compatibile MP3 şi sunt prevăzute cu o priză auxiliară pentru dispozitivele electronice externe precum iPod-urile. Sistemele CD 500 Navi şi DVD 800 Navi (opţional şi sistemele CD 400 şi CDC 400) sunt dotate cu o conexiune USB ce permite integrarea comenzilor în volan. Sistemele de navigaţie includ funcţia de zoom continuu al hărţilor, iar sistemul de top DVD 800 este prevăzut cu o funcţie de vedere panoramică. Gama completă cuprinde trei pachete audio şi două sisteme de navigaţie:

   

  CD 300: Acest sistem include un radio/CD, priza auxiliară pentru dispozitive electronice externe, precum iPod-uri şi posibilitatea de redare a fişierelor MP3 în format Windows Media Audio (WMA). Sistemul standard cu patru difuzoare este prevăzut cu un ecran pentru afişarea informaţiilor sub formă de text.

   

  CD 400: Un sistem radio/CD superior, ce include un ecran de dimensiuni mai mari amplasat pe planşa de bord, pentru afişarea informaţiilor grafice, şi 7 difuzoare. Aparatul radio este prevăzut cu o funcţie dublu-tuner. Atunci când semnalul de recepţie este slab, cel de-al doilea tuner începe să caute un semnal mai puternic, iar atunci când acesta este detectat, radioul comută pe cel de-al doilea tuner fără nicio întrerupere sesizabilă a recepţiei.

   

  CDC 400: În plus faţă de cele şapte difuzoare şi de ecranul pentru reprezentarea grafică a informaţiilor pe planşa de bord, acest sistem dispune de asemenea de un schimbător cu 6 CD-uri integrat în planşa de bord.

   

  CD 500 Navi: Acest sistem aduce în plus şapte difuzoare de o calitate superioară, un monitor color de 7 inch şi funcţii de derulare şi de zoom îmbunătăţite. Memoria internă flash (1 GB) permite descărcarea de pe CD a hărţilor pentru diferite ţări. Pentru un plus de confort în utilizare, funcţia de introducere a destinaţiei oferă posibilitatea căutării după codul poştal.

   

  DVD 800 Navi: Acest sistem de vârf oferă în plus un ghid de călătorie digital, o funcţie de vedere panoramică a hărţii şi o memorie internă flash de 2 GB, permiţând descărcarea de pe DVD a programelor cu hărţi pentru diferite ţări europene.

   

  Infinity Premium audio: Reproducerea de o calitate extraordinară a sunetului este asigurată de un amplificator auxiliar, şapte difuzoare premium şi un subwoofer amplasat sub podeaua portbagajului.

   

  Telefon hands-free: Portalul pentru telefonul mobil cu modul integrat pentru telefon reprezintă o noutate. În momentul în care sistemul recunoaşte un telefon mobil Bluetooth echipat cu SAP (SIM Access Profile), informaţiile memorate pe cartela SIM a telefonului sunt salvate automat în modulul integrat pentru telefon, permiţându-i şoferului să efectueze apeluri telefonice sau să trimită SMS-uri prin intermediul modulului. Telefonul mobil rămâne în modul stand-by şi nu îşi utilizează bateria. Pentru alte telefoane mobile, conexiunea în autovehicul este asigurată fără fir pentru modelele prevăzute cu Bluetooth, sau prin intermediul unui suport universal integrat în consola centrală. Acesta încarcă telefonul, conservând durata de viaţă a bateriei şi îl conectează la antena autovehiculului pentru o recepţie îmbunătăţită. Suportul permite montarea de adaptoare de conectare pentru cele mai des utilizate dispozitive mobile. Telefonul poate fi acţionat prin intermediul comenzilor de pe volan, al butoanelor de pe consola centrală sau prin comandă vocală. Toate informaţiile sunt afişate pe ecranul principal.

   

  Patru niveluri de echipare pentru a răspunde tuturor exigenţelor

  Respectând caracterul sportiv al noului Astra, finisajele interioare sunt realizate în mod predominant în negru, iar cadranele din panoul de instrumente, comenzile principale, dispozitivele de ajustare a orificiilor de ventilaţie, mânerele portierelor, maneta schimbătorului de viteze şi a frânei de mână sunt de culoare argintie. Tapiţeria plafonului şi din zona montanţilor A, B şi C este realizată dintr-un material de culoare gri deschis, o nuanţă asemănătoare titanului.

   

  Interiorul versiunii de bază Essentia prezintă scaune îmbrăcate în tapiţerie de culoare neagră, cu modele contrastante pe perne şi cu inserţii pe spătare. Ornamentul consolei centrale, mânerele portierelor şi orificiile de ventilaţie prezintă un finisaj perlat de culoare închisă, menit să confere versiunii de bază o imagine de calitate superioară.

   

  În plus faţă de tapiţeria discretă de culoare neagră, versiunea Enjoy introduce posibilitatea de a opta pentru variantele de culori Roşu Spice sau Albastru Ocean pentru panoul de instrumente în formă de aripă, inserţiile scaunelor şi ornamentele portierelor. Finisajul aplicat pe panoul de instrumente şi pe portiere are un aspect granulat distinctiv şi este plăcut la atingere, conferindu-i părţii din faţă a habitaclului o atmosferă proaspătă şi tinerească. Acest interior luminos şi atrăgător este completat de finisajul argintiu al ornamentului consolei centrale, al mânerelor portierelor şi orificiilor de ventilaţie, precum şi de cadrul argintiu mat al volanului. Atmosfera subtilă pe timpul nopţii este furnizată de luminile ambientale integrate în tapiţeria plafonului şi în jurul manetei schimbătorului de viteze.

   

  Interiorul versiunii Sport aduce în plus un finisaj deosebit de strălucitor negru piano pentru consola centrală, mânerele portierelor şi ornamentele orificiilor de ventilaţie. Consola centrală este prevăzută cu o cotieră îmbrăcată în material textil. Scaunele sport de culoare neagră sunt mai adânci şi sunt îmbrăcate în tapiţerie cu inserţii detaliate de material textil. Volanul sport este îmbrăcat în piele perforată.

   

  Versiunea superioară Cosmo dispune de scaune mai adânci, ce oferă o susţinere îmbunătăţită, îmbrăcate în tapiţerie textilă neagră de înaltă calitate, cu modele contrastante. Pernele scaunelor sunt acoperite cu tapiţerie Morrocana. Acest aspect premium modern este completat de finisajul în două nuanţe Liquid Palladium/Dark Matrix pentru consola centrală şi ornamentele mânerelor portierelor. Versiunea Cosmo oferă de asemenea o cotieră pe consola centrală, acoperită cu tapiţerie Morrocana şi un volan îmbrăcat în piele. Iluminatul ambiental interior este acum extins până la portierele din faţă, iar iluminarea translucidă a comenzilor de pe panoul de instrumente sporeşte şi mai mult senzaţia de calitate în habitaclu (de asemenea în varianta Sport).

   

  În versiunile Enjoy, Sport şi Cosmo, modelul Astra poate fi echipat de asemenea cu un volan cu încălzire opţional, disponibil împreună cu scaunele faţă încălzite.

   

  Siguranţa pasagerilor este principala prioritate

   

  Siguranţa pasagerilor a jucat un rol esenţial în dezvoltarea noului Astra. În plus faţă de funcţiile menite să sporească siguranţa activă, acesta este prevăzut de asemenea cu numeroase sisteme ce permit protejarea ocupanţilor în eventualitatea producerii unui accident.

   

  Toate versiunile noului model Astra sunt prevăzute cu dispozitive de pretensionare duble pentru centurile de siguranţă ale scaunelor din faţă, oferind o fixare eficientă în zona umerilor şi a bazinului. Acestea sunt activate pirotehnic pentru a restricţiona deplasarea corpului în faţă.

   

  Alte echipamente de siguranţă standard includ airbagurile frontale, airbagurile laterale cu cameră dublă pentru torace/pelvis montate pe scaunele din faţă şi airbagurile de tip cortină montate în plafon, care pot acoperi întreaga suprafaţă de sticlă dintre montanţii A şi C. Centurile de siguranţă cu prindere în trei puncte sunt disponibile pentru toţi cei trei pasageri din spate.

   

  Airbagul pentru pasagerul din faţă poate fi dezactivat introducând şi rotind cheia de contact a autovehiculului într-o încuietoare de mici dimensiuni situată la capătul panoului de instrumente, în cadrul portierei pasagerului din faţă. Această funcţie este utilă în cazul în care scaunul pasagerului nu este ocupat sau în cazul în care pe acesta este montat un scaun pentru copil orientat contrar sensului de deplasare. Lumina de avertizare de culoarea chihlimbarului de pe afişajul principal atenţionează întotdeauna persoanele din faţă atunci când airbagul pentru pasager este dezactivat.

   

  Ori de câte ori sunt declanşate airbagurile şi dispozitivele de pretensionare, sunt luate automat o serie de măsuri de siguranţă suplimentare: se aprind luminile de avarie, toate portierele sunt deblocate, sunt aprinse luminile interioare, iar sistemul de încălzire/ventilaţie a habitaclului şi pompa de carburant sunt dezactivate.

   

  Tetierele active de ultimă generaţie, optimizate suplimentar odată cu utilizarea la modelul Insignia, sunt prevăzute ca dotare standard pentru scaunele din faţă pentru toate variantele de specificaţii, cu excepţia versiunii Essentia. Într-o coliziune din spate, acestea  oferă o protecţie îmbunătăţită împotriva leziunilor provocate de loviturile puternice în zona gâtului.

   

  Alte funcţii pentru siguranţa pasagerilor:

   

  ·         Avertizorul pentru centura de siguranţă cu semnal sonor de avertizare standard pentru toate cele cinci scaune.

  ·         Ramele pentru scaunele din faţă cu margini menite să restricţioneze deplasarea ocupantului în cazul unui impact frontal.

  ·         Sistemul de decuplare a pedalei (PRS) îmbunătăţit. În cazul unui impact frontal puternic, pedalele de frână şi de ambreiaj sunt decuplate din suporturile lor, ajutând la reducerea riscului de rănire în zona tălpii piciorului sau a gambei.

  ·         Dispozitivele de fixare pentru scaunele de copii ISOFIX pentru scaunele laterale din spate, plus suporturi de ancorare superioare montate pe spătarul scaunelor, pentru locurile laterale din spate.

  ·         Tetierele reglabile în înălţime pentru scaunele din spate, opţionale pentru scaunul central.

  ·         Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) opţional îl avertizează pe şofer în cazul în care presiunea din oricare dintre pneuri scade sub nivelul recomandat. Pe afişajul principal de pe panoul de instrumente apare un mesaj de avertizare.

  ·         Lămpile de frână adaptive îi avertizează pe şoferii care se deplasează în spate aprinzându-se intermitent de cinci ori pe secundă atunci când sistemul ABS este activat la viteze de peste 30 km/h. Toate cele trei lămpi de frână sunt activate.

   

  Mai multe detalii www.astraforum.ro

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Opel la Geneva, primele informaţii

  Opel la Geneva, primele informaţii

  O premieră, o viziune şi multă ecoFLEXibilitate

   Rüsselsheim. Opel îi va impresiona pe participanţii la Salonul Auto de la Geneva pe 4 martie, odată cu lansarea modelului Meriva – un nou campion în segmentul monovolumelor, inovator şi flexibil. Opel va expune de asemenea propunerea companiei pentru a ocupa poziţia de lider al segmentului de autovehicule ecologice, odată cu debutul concept car-ului futurist Opel Ampera, autovehiculul electric, şi al noului Corsa, un model economic acum cu un consum de carburant cu până la 13 la sută mai redus.

   „Opel impulsionează inovaţia şi utilizarea propulsiei ecologice în Europa şi le împachetează într-un design elegant şi expresiv. Toate acestea vor fi expuse la Geneva,” a declarat Alain Visser, Vicepreşedinte, Vânzări, Marketing şi Aftersales, Opel/Vauxhall.

   

  Meriva, campionul flexibilităţii

   Inovatoare, versatilă şi elegantă, a doua generaţie a modelului Opel Meriva, ce urmează a fi lansată pe 4 martie, va stabili noul standard în ceea ce priveşte nivelul de versatilitate al autovehiculelor, printr-o gamă variată de dotări inovatoare, proiectate pentru a optimiza utilizarea flexibilă a spaţiului şi ambalate într-un design distinct, contemporan. A doua generaţie a modelului Meriva oferă o flexibilitate inteligentă la bord, la un preţ convenabil. Sistemul său FlexSpace a fost dezvoltat suplimentar pentru a deveni şi mai intuitiv şi mai uşor de utilizat. Modelul introduce, de asemenea, conceptul FlexDoors, inovatoarele portiere spate cu balamale în partea posterioară, ce facilitează accesul în interior – o premieră pentru un producător de autovehicule de volum. Mai mult, noul Meriva aduce un spaţiu foarte bun de depozitare în interior, sporit de un concept revoluţionar pentru consola centrală flexibilă, precum şi de sistemul FlexFix, exclusiv de la Opel – suportul pentru biciclete integrat, care este depozitat asemenea unui sertar sub portbagaj.

   Flexibilitatea caracteristică modelului Meriva este sporită de exteriorul expresiv şi de stilul interior ce continuă noul limbaj de design sculptural premiat al mărcii, prezent la modelele Insignia şi Astra. Modelul Meriva are acelaşi ADN Opel, însă îşi manifestă propria personalitate: silueta sa de monovolum este fluidă, elegantă şi dinamică. Designul geamurilor din spate are o curbură specifică, ce accentuează portierele flexibile FlexDoors, îmbunătăţind în acelaşi timp vizibilitatea pasagerilor din spate, în special a copiilor.

   Gama mare de motorizări a fost prevăzută cu turbocompresoare, pentru o performanţă eficientă. Acestea oferă o putere cuprinsă între 75 şi 140 cp şi vor include o versiune ecoFLEX foarte economică. Bineînţeles, vor fi disponibile transmisii manuale cu 5 şi 6 trepte de viteză, precum şi o transmisie automată cu 6 trepte.

   

  Concept Car: aspiraţia la un viitor mai bun

   Opel va prezenta în premieră un concept car ce reuneşte multe dintre calităţile pe care compania le adoptă pe măsură ce înaintează, îmbinând designul expresiv şi atractiv cu tehnologia germană, pentru a întâmpina provocările ecologice viitoare.   

   Combinând designul, inovaţia ecologică şi propulsia alternativă, modelul vizionar dovedeşte că dimensiunea şi confortul nu trebuie sacrificate pentru ca un autovehicul să fie ecologic.

   Opel Ampera: etalat la Geneva

   O altă atracţie majoră la Geneva: autovehiculul electric Opel Ampera. Începerea producţiei modelului Opel Ampera cu cinci uşi şi patru locuri este programată pentru sfârşitul anului 2011. În materie de design, acesta are acelaşi ADN ca modelele Astra şi Insignia, Maşina Anului 2009 în Europa, totuşi utilizează o tehnologie de propulsie electrică de ultimă generaţie denumită Voltec.

   Spre deosebire de alte sisteme convenţionale de propulsie electrică, Voltec utilizează electricitatea ca sursă principală de alimentare şi, ulterior, benzina ca mijloc de generare a energiei electrice. Acest sistem ajută modelul Ampera să depăşească toate problemele legate de autonomia de obicei limitată a autovehiculelor pur electrice.
  Opel Ampera reprezintă doar o parte a misiunii Opel de a deveni un lider european al sistemelor de propulsie alternativă, utilizându-şi expertiza în tehnologii inovatoare şi făcându-le accesibile.

   

  Noul Corsa, autovehiculul cu un consum extrem de redus

   Ca parte a intenţiei Opel de a face aerul planetei mai curat, schimbările aduse noului Corsa au redus consumul de carburant cu până la 13 procente, fără a face compromisuri legate de putere sau bucuria de a conduce. Sprintenul model Corsa nu este doar o maşină atractivă, ci aduce de asemenea clienţilor cea mai bună calitate. Un raport recent realizat de cea mai importantă organizaţie de expertiză tehnică, DEKRA, a clasat modelul Opel Corsa ca fiind, per total, cel mai bun în materie de calitate. În cadrul raportului din 2010, Corsa a înregistrat cea mai redusă rată de defect dintre toate autovehiculele testate.  

   Noul Corsa oferă o gamă variată de motoare pe benzină şi diesel cu emisii reduse de carbon, inclusiv 1.3 CDTI, modelul Corsa ecoFLEX, cu emisii de 98 g. Gama de motorizări este alcătuită dintr-o ofertă variată de motoare pe benzină, începând cu versiunea de bază de 1 litru cu 3 cilindri (48 kW/65 cp) şi terminând cu unitatea cu turbocompresor de 1,6 litri a modelului Corsa OPC (141 kW/192 cp). Pe partea diesel, diferitele versiuni ale motoarelor 1.3 şi 1.7 CDTI oferă puteri cuprinse între 55 kW/75 cp şi 96 kW/130 cp, toate cu un consum de carburant de sub 5 litri la 100 de kilometri.

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • NASA si GM fac un pas important in domeniul roboticii

   

  WASHINGTON – NASA şi General Motors colaborează în vederea accelerării dezvoltării următoarei generaţii de roboţi şi de tehnologii asociate care vor fi utilizate atât în industria auto cât şi în cea aerospaţială.

  Bazându-se pe tehnologiile cele mai avansate privind controlul, senzorii şi optica, inginerii şi experţii de la NASA şi GM s-au reunit în urma acordului Space Act Agreement la Centrul Spaţial Johnson al NASA, pentru a construi un nou robot umanoid abil, capabil să muncească cot la cot cu oamenii, fie că este utilizat de GM pentru a crea maşini şi fabrici mai sigure sau ajută astronauţii NASA în misiunile periculoase din spaţiu.

  Ideea de a utiliza roboţi umanoizi abili – roboţi care seamănă cu oamenii, capabili să-şi folosească mâinile pentru a realiza operaţii complicate – nu este nouă pentru industria aerospaţială. În urmă cu 10 ani a apărut Robonautul, un robot umanoid creat pentru călătoriile în spaţiu, construit de divizia de software, robotică şi simulare de la Centrul Johnson printr-un efort comun cu Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată pentru Apărare (DARP). De-a lungul ultimilor 10 ani, NASA a acumulat experienţă considerabilă în ceea ce priveşte crearea de tehnologii în domeniul roboticii pentru aplicaţiile din spaţiu, care se pot dovedi foarte utile când NASA va ajunge din nou pe lună.


  Despre General Motors: Compania General Motors, unul dintre cei mai mari producători de autovehicule pe plan mondial, a fost înfiinţată în 1908. Având sediul central în Detroit, GM are 204.000 de angajaţi, este activă în fiecare regiune importantă a globului şi îşi desfăşoară afacerile în 140 de ţări. GM şi partenerii săi strategici produc autoturisme şi camioane în 34 de ţări şi vând şi oferă service pentru autovehicule purtând următoarele mărci: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall şi Wuling. Cea mai mare piaţă naţională pe care compania GM este activă este SUA, urmată de China, Brazilia, Marea Britanie, Canada şi Italia. Filiala GM OnStar este liderul industriei de sisteme de siguranţă, securitate şi servicii de informaţii pentru autovehicule. General Motors a achiziţionat operaţiunile General Motors Corporation în data de 10 iulie 2009, iar referinţele la perioada anterioară acestei achiziţii din acest document şi din alte materiale pentru presă se referă la vechea companie General Motors Corporation. Informaţii suplimentare privind noua companie General Motors sunt disponibile la adresa de Internet www.gm.com.

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Opel Astra J - totul despre noul tren de rulare (FlexRide, Watts)

   

   

  Plăcerea condusului generată de o reacţie rapidă a sistemului de direcţie şi un nivel optim de confort asigurat de sistemul de suspensie

   

   

  • O arhitectură inovatoare: suspensie spate cu arbore compus, cu braţ Watts
  • Şasiul mecatronic: suspensia adaptive FlexRide, cu setări care pot fi selectate de şofer
  • Confort şi economie de spaţiu: frâna electrică de parcare

   

  Rüsselsheim. Şasiul noului Opel Astra a fost creat sub forma unui sistem mecatronic, care integrează complet funcţiile mecanice şi sistemele de comandă electronice. Obiectivul proiectanţilor Opel în timpul dezvoltării noului Astra a fost menţinerea plăcerii în timpul călătoriei caracteristice modelului precedent şi, în acelaşi timp, îmbunătăţirea semnificativă a reacţiei sistemului de direcţie şi a confortul asigurat de sistemul de suspensie.

   

  În timp ce suspensia faţă este de tip McPherson, ale cărei calităţi au fost dovedite la modelul Insignia, suspensia spate beneficiază de o inovaţie majoră: proiectanţii din Rüsselsheim ai autovehiculelor Opel au fost primii, la nivel mondial, care au combinat suspensia spate cu arbore compus cu un braţ Watt inteligent poziţionat, asigurând o manevrabilitate optimă şi un nivel înalt de confort. Păstrând avantajele în ceea ce priveşte dimensiunea, greutatea şi eficienţa generală a suspensiei spate cu arbore compus specifice designului clasic al suspensiei multibraţ, noua arhitectură, cu braţul Watts suplimentar, sprijină mai bine forţele laterale ce acţionează asupra suspensiei în timpul virajelor. Acest lucru face ca autovehiculul să fie mai dinamic şi mai agil, fără a face compromisuri în domeniul stabilităţii şi confortului. Această arhitectură inovatoare este un patent al mărcii Opel.

   

  O raritate pentru segmentul de autovehicule compacte, noul Opel Astra este prevăzut cu un sistem de suspensie adaptivă. Sistemul FlexRide, montat pentru prima dată la modelul Insignia, oferă opţiunea suplimentară a selectării de către şofer a setărilor dorite.

   

  Performanţele dinamice ale noului Opel Astra sunt îmbunătăţite prin intermediul ecartamentul faţă şi spate mai lat, care a fost mărit cu 56 mm, respectiv 70 mm. În timp ce ampatamentul este cu 71 de mm mai lung, ecartamentul mărit în mod proporţional conferă autovehiculului o formă mai lată, îmbunătăţind stabilitatea şi manevrabilitatea şi sporind aderenţa roţilor. Acest lucru asigură, în acelaşi timp, suficient spaţiu pentru pasageri în habitaclu şi un aspect atletic la exterior.

   

  Datorită creşterii cu 43 de procente a rezistenţei la torsiune şi cu 10 procente a rezistenţei la încovoiere în comparaţie cu modelul anterior, noul Astra dispune de o bază solidă pentru optimizarea manevrabilităţii şi a performanţelor suspensiei. În plus, acest lucru reduce semnificativ zgomotul, vibraţiile şi duritatea (NVH).

   

  Suspensia adaptivă FlexRide îşi face debutul în clasa autovehiculelor compacte

   

  Opel a fost primul producător de autovehicule care a introdus în clasa compactă un sistem avansat de suspensie adaptivă, în anul 2003, şi anume sistemul interactiv de conducere (IDS+) din dotarea modelului Astra anterior. Acum, prin intermediul suspensiei FlexRide, Opel este prima marcă de autovehicule care oferă în cadrul acestui segment o generaţie nouă de sistem de şasiu mecatronic, cu integrarea completă a tuturor funcţiilor mecanice şi comenzilor electronice de la începutul dezvoltării. Sistemul FlexRide a fost lansat anul trecut, cu ocazia lansării modelului Opel Insignia. Creierul electronic din spatele sistemului FlexRide este modulul de Control al Modului de Rulare (DMC). Utilizând informaţiile referitoare la dinamica autovehiculului, modulul DMC monitorizează în mod constant condiţiile de drum curente, mişcările autovehiculului şi stilul individual de conducere, inclusiv accelerarea, frânarea şi efectuarea virajelor, pentru a optimiza comportamentul şasiului. Toate cele patru amortizoare, sistemul de direcţie şi evoluţia clapetei de acceleraţie sunt controlate electronic şi adaptate în mod continuu, în intervale de timp de ordinul milisecundelor, la condiţiile curente de conducere, asigurând un echilibru optim între performanţe, confort, distracţie şi siguranţă.

   

  Sistemul FlexRide oferă, de asemenea, şoferilor posibilitatea de a opta pentru modul   „Tour” sau „Sport” şi setările autovehiculului care se potrivesc cel mai bine necesităţilor lor de conducere pentru o anumită călătorie. Prin apăsarea butonului corespunzător de pe consola centrală, şoferul poate selecta modul dorit. Dacă este apăsat butonul Tour, comportamentul suspensiei este optimizat pentru călătorii relaxate de lungă durată. Dacă este selectat modul Sport, toate sistemele de control al şasiului vor contribui la asigurarea unei experienţe agreabile şi dinamice în timpul călătoriei. Prin dezactivarea modului Sport sau Tour, setarea revine la modul Standard, care este optimizat pentru a se adapta rapid la schimbările condiţiilor de conducere care au loc zilnic, oferind astfel cel mai bun raport între confort şi eficienţă.

   

  În modul Standard, amortizoarele se adaptează continuu la toate situaţiile de conducere, oferind cel mai bun raport confort-eficienţă.

   

  Modul Tour asigură o sporire perceptibilă a nivelului de confort, utilizând setări de amortizoare mai relaxate, iar autovehiculul adoptă un mod de rulare mai lin.

   

  Modul Sport permite şoferului să fie mai conectat la experienţa de conducere. Amortizoarele devin mai rigide; acceleraţia electronică oferă un răspuns mai rapid al pedalei, iar nivelul de asistare electronică a direcţiei este redus. Pentru a sublinia acest efect, lumina de fundal a panoului de instrumente se schimbă din alb în roşu. În cazul transmisiei automate, punctele de comutare într-o treaptă de viteză superioară sunt, de asemenea, reglate la o turaţie mai mare a motorului. Şi, în cele din urmă, dar nu cel mai lipsit de importanţă, sistemul de iluminare frontală adaptivă, AFL+ (Adaptive Forward Lighting) (dacă este montat) reacţionează cu şi mai mare rapiditate. Ca un rafinament în plus, modul Sport include un meniu de personalizare, accesibil prin intermediul afişajului computerului de bord sau al sistemului de navigaţie, care permite şoferului să deselecteze setarea Sport pentru amortizoare, pentru asistarea direcţiei sau pentru răspunsul acceleraţiei.

   

  Pe lângă faptul că oferă o experienţă mai plăcută la volan, sistemul FlexRide oferă, de asemenea, mai multă siguranţă în situaţii de urgenţă. De exemplu, dacă trebuie evitat un obstacol atunci când autovehiculul se află în modul Tour, modulul DMC interpretează informaţiile provenite de la diverşi senzori ai şasiului, înregistrează acţionările rapide ale volanului efectuate de către şofer şi comandă rigidizarea amortizoarelor într-un interval de timp de ordinul milisecundelor, sporind astfel stabilitatea autovehiculului.

   

  Sistemul FlexRide este disponibil opţional pentru versiunile Enjoy, Sport şi Cosmo echipate cu toate variantele de motorizare, cu excepţia motorului pe benzină, cu aspiraţie naturală, 1.4 şi a motorului diesel 1.3 CDTI.

   

  Sistemul de suspensie: configuraţia inovatoare a suspensiei spate cu braţ Watts şi suspensie faţă McPherson

   

  Noul design al suspensiei modelului Opel Astra combină suspensia faţă McPherson, similară celei a modelului Insignia, cu o suspensie spate cu arbore compus inteligentă, nou creată şi exclusivistă, cu braţ Watts.

   

  Se realizează pentru prima dată combinaţia între un arbore compus şi un braţ Watts. Această configuraţie inovatoare a suspensiei spate reduce zgomotul şi vibraţiile nedorite, asigurând o călătorie confortabilă şi îmbunătăţind manevrabilitatea autovehiculului. Această suspensie păstrează toate avantajele suspensiei cu arbore compus faţă de cea multibraţ. Este mai uşoară şi mai compactă. Asigură, de asemenea o rigiditate mai mare a unghiului de cădere a roţilor, compensează mişcarea de ruliu a caroseriei şi menţine constant ecartamentul. În plus, sporeşte substanţial stabilitatea laterală.

   

  Braţul Watts se continuă cu o traversă de mici dimensiuni, fixată de partea inferioară a caroseriei, imediat în spatele liniei centrale a roţii din spate. Acesta este alcătuit dintr-un braţ scurt central pivotant, cu articulaţii sferice la fiecare capăt, de care sunt fixate braţele laterale de la roţi.

   

  În timpul deplasării, acest braţ ajută braţele longitudinale oscilante să reziste la impactul sarcinilor laterale şi şocurilor din timpul rulării. Acţiunea pivotului şi a braţelor acestuia permite ca, la acţionarea unei forţe asupra oricăreia dintre roţile din spate, să fie aplicată simultan o forţă egală, în direcţie opusă, asupra celeilalte roţi. Această acţiune previne în mod eficient mişcările laterale ale punţii spate. Inginerii Opel estimează că acest braţ absoarbe aproximativ 80% din sarcinile laterale totale asupra suspensiei spate.

   

  Un avantaj suplimentar al braţului Watts este reducerea sarcinilor care acţionează asupra bucşei punţii, permiţând astfel utilizarea unor bucşe mai puţin rigide. Din acest motiv sunt mult îmbunătăţite caracteristicile privind confortul, zgomotul din timpul rulării şi izolarea. Şi, în cele din urmă dar nu cel mai lipsit de importanţă, braţul Watts a favorizat şi o îmbunătăţire a geometriei braţelor longitudinale oscilante. 

   

  Bara de torsiune a arborelui compus este fixată între braţele longitudinale oscilante, cu puţin înainte de roţile spate. Profilul deschis, în formă de U, dintre punctele de fixare a fost alungit, iar grosimea peretelui a crescut în general, pentru a asigura mai multă rigiditate la mişcarea de ruliu. Sunt montate bare cu pereţi de diferite grosimi pentru a asigura caracteristicile necesare pentru compensarea mişcărilor de ruliu, în combinaţie cu o anumită setare a „deschiderii” profilului în formă de U. Stabilirea grosimii perfecte a peretelui şi o setare diferită a profilului definesc reglarea dorită a suspensiei – mai confortabilă sau mai sportivă sau, de exemplu, adaptată la greutatea mai mică a motorului diesel.

   

  Suspensiile faţă sunt alcătuite din bare McPherson cu puncte de fixare decuplate în partea superioară, care separă transferul sarcinilor pe arc şi amortizor. Pentru a reduce masa nesuspendată şi a regla distribuţia greutăţii, suportul barei combinate şi braţul de comandă inferior sunt din aluminiu, iar bara anti-răsturnare din oţel are o structură tubulară.

   

  Pentru o stabilitate optimă, braţul de comandă în formă de L este fixat prin două bucşe de partea frontală inferioară a şasiului. Geometria suspensiilor şi reglarea bucşelor sunt proiectate pentru a asigura simultan rigiditatea laterală şi flexibilitatea longitudinală, pentru manevrabilitatea excelentă şi un confort sporit în timpul călătoriei. Ultima bucşă a braţului în formă de L este, de asemenea, amortizată hidraulic, asigurând o izolare excelentă în timpul rulării şi prevenind transmiterea vibraţiilor către structura autovehiculului.

   

  Arcurile de recul reprezintă o dotare standard pentru toate autovehiculele Astra. Arcul de recul este integrat în bara frontală – nefiind vizibil din exterior – şi oferă un plus de rigiditate roţii dinspre partea interioară a virajului, ceea ce sporeşte rigiditatea la ruliu a punţii faţă. Mişcarea de ruliu a caroseriei este redusă în mod considerabil. Deoarece arcul de recul nu solicită roata dinspre partea exterioară a virajului, mişcarea de ruliu a caroseriei poate fi redusă fără a provoca o subvirare nedorită, cum s-ar fi întâmplat dacă dimensiunile barei de stabilizare frontale ar fi fost mărite pentru a obţine acelaşi control asupra mişcării de ruliu a caroseriei. Arcul de recul nu este comprimat în timpul şocurilor, astfel încât nu există niciun efect negativ asupra confortului în timpul rulării, ca în cazul utilizării unei  bare de stabilizare frontale cu dimensiune sporită.

   

  Frâna electrică de parcare (EPB) care economiseşte spaţiu

   

  La fel ca şi modelul Opel Insignia, noul Astra este dotat cu o frână electrică de parcare, ca dotare opţională. Pe lângă faptul că asigură un nivel sporit de confort, această frână electrică de parcare uşor de utilizat permite adăugarea un spaţiu suplimentar de depozitare în consola centrală.

   

  Pentru activarea frânei electrice de parcare, şoferul trebuie să tragă pur şi simplu un comutator situat lângă maneta schimbătorului de viteze, în loc să acţioneze maneta frânei de mână tradiţionale. Astfel, un impuls electric este transmis către elementele de acţionare care prind etrierele de frână spate. Frâna electrică de parcare poate asigura autovehiculul pe pante abrupte, cu înclinare de până la 30%. Frâna este dezactivată automat la pornirea autovehiculului.

   

  Frâna electrică de parcare a modelului Opel Astra este oferită împreună cu funcţia de asistare la pornire în rampă (HSA - Hill Start Assist), care are ca efect minimalizarea deplasării în pantă a autovehiculului şi reduce presiunea asupra ambreiajului (şi stresul şoferului) în momentul pornirii în rampă. Funcţia HSA menţine pe termen scurt o presiune asupra celor patru frâne, pentru a minimaliza posibilitatea deplasării autovehiculului atunci când şoferul mută piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie, în timpul ambreierii.

   

  Frânarea şi sistemele multiple de siguranţă activă

   

  În funcţie de nivelul de performanţe al unei anumite versiuni, sistemul de frânare cu circuit dublu al modelului Astra cuprinde una dintre cele două combinaţii disponibile de discuri de frână. Sistemul de „15 inch” utilizează discuri frontale ventilate de 276 mm şi discuri spate masive, de 268 mm, fixate cu etriere cu un piston. Sistemul de 15 inch este livrat pentru versiunile cu motor 1.4, 1.6, 1.4 Turbo şi 1.3 CDTI. Versiunea de „16 inch” – pentru modelele cu motor 1.6 Turbo, 1.7 CDTI şi 2.0 CDTI – este compusă din discuri frontale ventilate de 300 de mm şi discuri spate masive, de 292 mm, cu etriere cu un piston.

   

  Sistemul ABS (sistemul anti-blocare la frânare) cu 4 canale este oferit ca dotare standard, împreună cu sistemul de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD), care asigură aplicarea unei forţe de frânare optime pe ambele punţi, pentru o stabilitate maximă în cazul unei frânări puternice.

   

  Sistemul de control electronic al stabilităţii (ESC), care include funcţia de control al tracţiunii (TC), oferit ca dotare standard pentru întreaga gamă, asigură un înalt nivel de siguranţă activă. Senzorul de rotaţie al sistemului ESC, amplasat în centrul autovehiculului, detectează mişcarea în jurul axei verticale, iar senzorul de pe coloana de direcţie măsoară unghiul de viraj care a fost aplicat. Datele furnizate de aceste surse sunt corelate apoi cu viteza autovehiculului. Sistemul este programat să efectueze orice acţiuni sunt necesare pentru a preveni cu maximă eficienţă pierderea controlului asupra autovehiculului. În funcţie de situaţia de conducere, este posibil ca frânarea să se efectueze prin intermediul sistemului ESP pentru una, două sau trei roţi simultan sau, dacă este necesar, să se reducă deschiderea clapetei electronice de acceleraţie.

   

  Alte funcţii ale sistemului de frânare controlate de sistemul ESP:

   

  ·         Controlul frânării în viraje (Cornering Brake Control) (CBC), funcţie activată în momentul în care autovehiculul frânează în timpul efectuării unui viraj. Presiunea de frânare este distribuită diferit, în mod individual, asupra fiecăreia dintre cele patru roţi, pentru a menţine stabilitatea perfectă a autovehiculului.

  ·         Controlul cuplului în viraje (Cornering Torque Control) (CTC) previne patinarea roţii dinspre partea interioară a curbei în cazul în care autovehiculul accelerează, minimalizând astfel orice tendinţă de subvirare.

  ·         Controlul electronic al cuplului de blocare (Electronic Drag Torque Control) (EDC), previne blocarea roţilor atunci când pedala de acceleraţie este eliberată prea rapid sau în timpul unei treceri prea rapide într-o treaptă de viteză inferioară.

  ·         Sistemul de asistare la frânare (Brake Assist System) (BAS) ajută şoferul în cazul situaţiilor de frânare de urgenţă. Sistemul BAS este creat pentru a ajuta şoferul în aplicarea unei forţe de frânare optime, în cazul unei frânări de urgenţă.

  ·         Sistemul hidraulic de asistare în cazul pierderii presiunii de frânare (Hydraulic Brake Fade Assist) (HBFA) determină creşterea automată a presiunii de frânare, pentru a compensa reducerea forţei de frânare în cazul utilizării repetate a unei frânări puternice.

  ·         Sistemul de asistare pentru stabilizarea remorcii (Trailer Stability Assist) (TSA) este activ atunci când este cuplat un cârlig de remorcare aprobat de Opel. Sistemul TSA contracarează orice pierdere a stabilităţii autovehiculului care ar putea apărea în timpul tractării unei remorci sau a unei rulote, prin reducerea cuplului motorului şi aplicarea unei presiuni de frânare asupra anumitor roţi.

   

  Direcţia: sistemul de asistare a direcţiei în funcţie de viteză sporeşte confortul şi economiseşte carburant

   

  Noul Opel Astra utilizează un sistem de direcţie cu pinion şi cremalieră. Sistemul de asistare în funcţie de viteză este alimentat cu energie electrică de un motor montat direct pe cremaliera de direcţie, şi nu la baza coloanei de direcţie.

   

  Această arhitectură asigură îmbunătăţirea confortului şoferului în timpul rotirii volanului. La viteze reduse, nivelul de asistare este sporit, pentru a minimiza efortul de manevrare. La viteze ridicate, nivelul de asistare este redus automat, pentru a asigura şoferului un grad sporit de percepere a manevrelor. Al doilea avantaj important al acestui sistem este reducerea consumului de carburant, deoarece nu necesită o pompă care consumă energie şi reacţionează direct la puterea necesară pentru orice viteză.

   

   

   

   

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • GM va fi primul mare producător auto din SUA care fabrică motoare electrice

  GM va fi primul mare producător auto din SUA care fabrică motoare electrice

  ·        Motoarele electrice vor propulsa autovehiculele electrice şi cele hibride
  ·        Primele motoare electrice GM vor fi instalate în autovehiculele hibride two-mode de ultimă generaţie, cu tracţiune pe puntea spate
  ·        Investiţie totală de 246 milioane de dolari în dezvoltarea motorului electric şi a facilităţilor de propulsie electrică în SUA

  WASHINGTON – GM îşi va extinde capacităţile de dezvoltare internă a autovehiculelor electrice, devenind primul mare producător de autovehicule din SUA care proiectează şi construieşte motoare electrice, o tehnologie de bază pentru autovehiculele hibride şi electrice.

  Astfel, GM va reduce costurile şi va îmbunătăţi performanţele, calitatea, fiabilitatea şi capacitatea de producţie a motoarelor electrice prin controlul proiectării, al selectării materialelor şi al proceselor de producţie. Lansarea primelor motoare proiectate şi fabricate de GM este programată pentru 2013, în cadrul autovehiculelor hibride de ultimă generaţie, cu tracţiune pe puntea spate şi tehnologie „two-mode”.

  „Inovaţia constituită de motorul electric a susţinut prima etapă de creştere a industriei auto cu un secol în urmă, prin intermediul demarorului electric, care a eliminat necesitatea utilizării unei manivele şi a revoluţionat deplasarea cu autovehiculul pentru client”, a declarat Tom Stephens, vicepreşedintele GM, Global Product Operations. „Credem că procesul de electrificare a autovehiculelor contemporane va fi la fel de revoluţionar şi va aduce tot atâtea beneficii clienţilor noştri. Iar motoarele electrice vor juca un rol major în cadrul acestui proces”.

  În cazul autovehiculelor şi camioanelor tradiţionale, producătorii proiectează şi fabrică motoare care utilizează în mod eficient energia furnizată de combustibilul depozitat într-un rezervor, pentru a transmite puterea către roţi. Motoarele şi, respectiv, bateriile, îndeplinesc acest rol la autovehiculele hibride şi electrice. Importanţa motoarelor şi bateriilor creşte proporţional cu autonomia şi viteza autovehiculelor cu propulsie exclusiv electrică.

  Autovehiculele electrice sunt propulsate exclusiv de motoare electrice, în timp ce autovehiculele hibride utilizează şi un motor cu ardere internă pentru propulsie. Sistemul hibrid „two-mode” de ultimă generaţie cu tracţiune pe puntea spate va utiliza două motoare cu design unic şi un motor cu ardere internă pentru a reduce şi mai mult consumul de carburant în comparaţie cu cel al actualei tehnologii hibride „two-mode” incluse în dotarea camionetelor şi SUV-urile dezvoltate de GM.

  „În viitor, motoarele electrice ar putea deveni la fel de importante pentru GM pe cât sunt în prezent motoarele clasice”, a declarat Stephens. „Prin proiectarea şi producerea internă a motoarelor electrice, putem utiliza mai eficient energia bateriilor pe măsură ce acestea evoluează, existând chiar potenţialul de a reduce costul şi greutatea, două provocări importante cu care se confruntă bateriile actuale.”  

  GM dezvoltă această capacitate internă de ani de zile, extinzând capacităţile de cercetare şi dezvoltare, proiectare şi validare a motoarelor electrice în cadrul unităţilor din Michigan, Indiana şi California. De asemenea, GM a dezvoltat capacităţi de ultimă oră de proiectare şi calculare pe bază de procese matematice pentru a fi utilizate la fabricarea motoarelor electrice. Motoarele electrice vor fi fabricate în SUA, în cadrul unei unităţi GM.

  În luna august a anului trecut, GM a fost desemnată de către Departamentul pentru energie al SUA să primească o subvenţie de 105 milioane de dolari pentru construcţia în SUA a unor unităţi de producţie pentru motoare electrice şi componentele aferente de propulsie electrică. „Noua atitudine a grupului GM pune accent pe viteză şi dorim să satisfacem rapid dorinţa guvernului de a consolida nivelul de cunoştinţe tehnice existente la nivel naţional în domeniul tehnologiilor destinate autovehiculelor electrice, precum bateriile şi motoarele electrice”, a declarat Stephens.

  Ca şi motoarele actuale cu ardere internă, motoarele electrice destinate autovehiculelor necesită atingerea unui nivel excepţional de redus de zgomot, vibraţii şi duritate (NVH), fiabilitate şi accesibilitate ridicate, ce pot fi atinse doar prin înţelegerea întregului lanţ de valori. Pe lângă sporirea capacităţilor interne, GM va continua să achiziţioneze şi să participe la proiectarea motoarelor electrice împreună cu furnizorii săi.

  „Este o strategie pe care o utilizăm în prezent în cazul bateriilor”, a declarat Stephens. „Încheiem parteneriate cu diverşi furnizori pentru a dezvolta inovaţii mai repede decât a fost posibil până în prezent. Obiectivul nostru este simplu: să transformăm GM într-un lider pe piaţa motoarelor electrice pentru autovehicule. Ştim că spiritul de conducere este extrem de important, atât pentru succesul nostru pe termen lung, cât şi pentru a ne ajuta ţara să depăşească dependenţa de combustibili fosili”.

  Despre General Motors: Compania General Motors, unul dintre cei mai mari producători de autovehicule pe plan mondial, a fost înfiinţată în 1908. Având sediul central în Detroit, GM are 204.000 de angajaţi, este activă în fiecare regiune importantă a globului şi îşi desfăşoară afacerile în 140 de ţări. GM şi partenerii săi strategici produc autoturisme şi camioane în 34 de ţări şi vând şi oferă service pentru autovehicule purtând următoarele mărci: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall şi Wuling. Cea mai mare piaţă naţională pe care compania GM este activă este SUA, urmată de China, Brazilia, Marea Britanie, Canada şi Italia. Filiala GM OnStar este liderul industriei de sisteme de siguranţă, securitate şi servicii de informaţii pentru autovehicule. General Motors a achiziţionat operaţiunile General Motors Corporation în data de 10 iulie 2009, iar referinţele la perioada anterioară acestei achiziţii din acest document şi din alte materiale pentru presă se referă la vechea companie General Motors Corporation. Informaţii suplimentare privind noua companie General Motors sunt disponibile la adresa de Internet www.gm.com.

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Noul Opel Astra, o nouă perspectivă în clasa compactă

   

   

   

   

                         Noul Opel Astra, o nouă perspectivă în clasa compactă

   

   

   

   

  ·                A 10-a generaţie a modelului compact al Opel vine în România cu patru nivele de echipare şi preţ special de lansare

  ·                   Tehnologii şi inovaţii de excepţie sunt prezente în premieră în clasa autovehiculelor compacte

  ·                   Noul şasiu mecatronic ridică standardele în domeniul manevrabilităţii şi al confortului, iar gama de motoare ecologice şi puternice reduce consumul de carburant.

   

   

       Cu un design sportiv şi atrăgător, proiectat pentru a oferi o experienţă confortabilă a conducerii, noul Astra aduce o nouă perspectivă în clasa compactă. Prevăzut cu tehnologii inovatoare şi echipat cu o gamă completă de sisteme de propulsie eficiente din punct de vedere al consumului de carburant, modelul Opel Astra complet nou, un hatchback cu cinci uşi, va revigora acest segment în Europa.

   

   

          Noul Astra aduce în clasa autovehiculelor compacte multe echipamente de confort şi de siguranţă din segmentul superior. Sunt disponibile tehnologii de excepţie, cum ar fi şasiul mecatronic complet nou, cel mai avansat sistem de iluminare, o cameră frontală care recunoaşte semnele de circulaţie (funcţională doar în unele ţări din sud-estul Europei) şi tehnologia scaunelor cu cele mai bune caracteristici ergonomice.

   

          Urmând tradiţia clasei compacte a mărcii Opel, iniţiată în anul 1936 cu primul Kadett, modelul Astra s-a aflat în mod constant, de zeci de ani, în primele trei locuri pe lista celor mai bine vândute autovehicule compacte în Europa.


   

          Nivele de echipare: Essentia, Enjoy, Sport, Cosmo

   

          Essentia este prima dintre dintre cele patru nivele de echipare disponibile şi suprinde esenţa noului Opel Astra. Essentia oferă o gamă largă de echipamente, culori şi un design interior proiectate să atragă, iar lunga listă de dotări standard include: oglinzi electrice încălzite, în culoarea caroseriei, mânere în culoarea caroseriei, faruri cromate, faruri de rulare pe timp de zi, instrumente de bord cu inele cromate, aer condiţionat cu filtru de particule, radio CD 300 cu Triple Info Display, geamuri faţă acţionate electric, închidere centralizată cu telecomandă, servodirecţie reglabilă în funcţie de viteză, ABS, ESP®Plus, consolă centrală cu două suporturi de pahare şi loc de depozitare deschis, airbaguri frontale şi laterale pentru şofer şi pasager faţă, jante din oţel de 161/2 cu capace de roţi stilizate.

   

          Opel Astra Enjoy dă posesorului şansa de a adăuga o notă personală. Sistemul AFL, şasiul FlexRide, şasiul Sport, tempomatul, scaunele sport ergonomice şi trapa din sticlă figurează toate pe lista opţiunilor disponibile pentru Enjoy. În plus, modelul are tetiere active faţă, senzor de ploaie şi airbag cortină.

   

   

           Opel Astra Sport este evident echiparea pentru un stil mai sportiv. Scaunele cu tapiţerie din piele sunt disponibile opţional şi o gamă largă de dotări de performanţă asigură personalizare în funcţie de preferinţe. Dotările pentru această echipare includ tapiţerie premium şi elemente de decor în două culori, iluminare translucidă a panoului de instrumente, sistem electronic de climatizare pe două zone, consolă centrală cu două suporturi de pahare acoperite, loc de depozitare închis, asistenţă la pornirea în pantă,

  computer de bord cu sistem de afişare şi verificare, priză de alimentare în consola centrală spate, volan îmbrăcat în piele perforată, cu comenzi sistem radio, dar şi altele.

   

          Elegant şi sofisticat, noul Opel Astra Cosmo conferă fiecărei călătorii ingeniozitate şi lux.

          Dotări standard care nu se regăsesc la modelul Enjoy: tapiţerie Moroccana şi elemente de decor premium în două tonuri, lămpi spate închise la culoare, iluminarea translucidă a panoului de instrumente, sistem electronic de climatizare pe două zone, frână electrică de parcare, asistenţă la pornirea în pantă, volan îmbrăcat în piele cu comenzi radio sau jante din aliaj de 171/2 cu mai multe spiţe.

   

          Noul limbaj de design Opel a fost reinterpretat pentru clasa compactă

   

          Noul Opel Astra aduce în clasa compactă propria interpretare a limbajului de design premiat al mărcii, care combină „măiestria sculpturală cu precizia germană”, prezentat pentru prima dată la modelul Insignia. Silueta sa puternică, asemănătoare unui coupé, şi detaliile elegante îi conferă autovehiculului un aspect nou şi atrăgător. Proporţiile elegante dau o poziţie înaintată a cabinei, cu un parbriz înclinat abrupt şi o linie a acoperişului descendentă în partea din spate, făcând ca forma tradiţională hatchback să devină mai incitantă, iar modelul să aibă propria sa personalitate puternică.

   

          Interiorul reia formele cursive ale caroseriei: liniile impetuoase, formele curbe şi calitatea execuţiei fac parte din limbajul de design Opel.

   

   

          Gama motoarelor supereficiente reduce emisiile de gaze cu 12 procente

   

          Noul Astra este lansat cu o gamă completă de opt motoare, cu capacităţi de la 70 kW/95 cp la 132 kW/180 cp şi asigură şoferilor o eficienţă accesibilă, veritabilă. Consumul mediu de carburant este de 4,6 l/100 km pentru motoarele diesel şi de doar 6,1 l/100 km pentru gama de motoare pe benzină.

   

          Cele patru motoare diesel dezvoltă o putere între 70 kW/95 cp şi 118 kW/160 cp. În combinaţie cu transmisia manuală, acestea asigură un consum de carburant sub 5,0 l/100 km şi nu emit gaze peste limita de 129 g/km CO2 . Versiunea ecoFLEX cu motor 1.3 CDTI  şi o putere dezvoltată de 70 kW/95 cp, care va fi lansată la începutul primăverii viitoare, va avea un consum de carburant de numai 4,2 litri/100 km şi emisii de CO2 de 109 g/km. 

   

          Gama motoarelor pe benzină cuprinde unităţi de 1,4 şi 1,6 litri, cu aspiraţie naturală şi supraalimentare, care dezvoltă o putere între 74 kW/100 cp şi 132 kW/180 cp. Continuând strategia Opel de reducere a dimensiunilor, proiectanţii au înlocuit motorul de 1,8 litri, cu o putere de 103 kW/140 cp al generaţiei precedente cu un motor 1.4 Turbo nou, cu o putere similară, care necesită un consum de numai 5,9 l/100km, reducând consumul de carburant şi emisiile de CO2 cu aproape 18%.

   

   

           Preţuri

           Noul Opel Astra Essentia 5 uşi 1.4 (100 CP) are un preţ special de lansare, de 12.750 de euro TVA inclusă, disponibil până la finalul lunii februarie. Dotările standard ale modelului de bază includ, printre altele: aer condiţionat cu filtru de polen, radio CD 300 cu Triple Info Display, geamuri faţă acţionate electric, închidere centralizată cu telecomandă, servodirecţie reglabilă în funcţie de viteză, banchetă spate rabatabilă şi fracţionabilă 60/40, oglinzi electrice încălzite, în culoarea caroseriei, airbaguri frontale şi laterale pentru şofer şi pasager faţă, ABS, ESP Plus.

   

  Preţurile la modelele echipate cu motoare diesel pornesc de la 15.950 euro cu TVA pentru varianta 5-uşi 1.3 CDTI 70 kW / 95 CP MT5.

   

          Noul sistem de şasiu mecatronic, cu braţ Watts pentru puntea spate

   

          Dinamica şi stabilitatea conducerii sunt îmbunătăţite de ampatamentul cu 71 de mm mai mare, având o lungime totală de 2685 mm. Noul Astra are o lăţime de 1544 de mm în faţă şi de 1588 mm în spate, iar ecartamentele sunt mărite cu 56, respectiv 70 mm. Acest lucru conferă autovehiculului o amprentă la sol mai mare, contribuind la o manevrabilitate mai stabilă şi, inerent, la o aderenţă mai bună. Şasiul modelului Opel Astra a fost proiectat ca un sistem mecatronic care integrează în totalitate funcţiile mecanice şi butoanele de comandă electronică. Modelul Astra beneficiază de această construcţie complet nouă a punţii spate, păstrând avantajele de dimensiune, greutate şi eficienţă generală ale designului suspensiei spate cu arbore compus. Braţul Watts preia forţele laterale din timpul virajelor, asigurând dinamismul şi agilitatea autovehiculului, fără a face compromisuri în domeniul stabilităţii şi confortului.

   

          La fel ca şi modelul Insignia, noul Astra poate fi echipat cu inteligentul sistem electronic de conducere Opel FlexRide, o raritate în clasa sa. Sistemul suspensiilor adaptive FlexRide se adaptează în mod continuu la modificările stilului de conducere şi vitezei de abordare a virajelor. În plus, acesta oferă posibilitatea alegerii între trei setări – Standard, Sport şi Tour – pe lângă elemente suplimentare de personalizare.

   

   

  Mai multe informatii pe www.astraforum.ro

   

   

   

   

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Astraforum.ro a implinit 2 ani

   

   

  Astraforum.ro a implinit 2 ani

   

   

          

   

      

             Iata ca a venit si momentul in care Astraforum.ro sa sarbatoreasca o noua aniversare. Cred ca, dupa acesti doi ani, putem spune ca am ajuns la un nivel calitativ destul de ridicat intre forumurile auto romanesti. Pe langa acest lucru suntem cel mai mare forum dedicat posesorilor de Opel Astra din Romania si cel mai mare forum monomodel din Romania. La data de 10 mai 2009 forumul are aproape 9000 de membri, ceea ce este o cifra foarte buna pentru doar 2 ani de existenta. De asemnea, statisticile spun ca Astraforum este citit de aproximativ 1700-2000 de pasionati zilnic. 

              Le multumim tututor celor ce au contribuit, mai mult sau mai putin, la crearea acestui forum. Baza de informatii care se gaseste acum aici este foarte importanta pentru cei ce detin o Astra sau doresc sa achizitioneze una. Chiar nevoia de a gasi aceste informatii grupate intr-un singur loc a dus la idea crearii acestui forum. Alt aspect important este ca, pe langa interactiunea din mediul virtual, forumul a creat prietenii si in lumea reala.

              Speram ca si in viitor sa fim la nivelul asteptarilor si sa crestem si mai mult. De asemnea, am aprecia orice sugestie sau aport din partea voastra pentru a imbunatatii functionarea portalului. Si pentru ca acest mesaj nu se poate incheia decat intr-un singur fel, trebuie sa spunem “La Multi Ani - Astraforum.ro”.

         

   www.astraforum.ro

   

   

   

   

   

   

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Opel Ampera in 2011

   

   

   

  Opel Ampera in 2011

   

   

   

         Autovehiculul electric cu autonomie extinsa de 500 km

   

   

         Revolutionarul model Opel Ampera si-a sarbatorit premiera mondiala la cea de-a 79-a editie a Salonului Auto de la Geneva. Presedintele General Motors Europe, Carl-Peter Forster, a dezvaluit autovehiculul electric cu autonomie extinsa si a anuntat ca inceperea productiei acestui model este planificata pentru finalul anului 2011.

         Ampera va fi disponibil si in varianta cu volanul pe partea dreapta pentru Marea Britanie, fiind produs de catre Vauxhall, marca asociata Opel.

         „Opel Ampera dovedeste din nou ca GM este lider de piata in domeniul autovehiculelor electrice", a declarat Carl-Peter Forster. „Voltec, inovatorul sistem de propulsie electrica, este tipul de tehnologie care poate schimba piata si de care industria auto are nevoie pentru a raspunde la provocarile energetice si ecologice."

         Conceptul autovehiculului Ampera, cu cinci usi si patru locuri, este influentat de premiatul limbaj de design Opel, care combina maiestria sculpturala si precizia germana, incorporand mai multe elemente de stilizare preluate de la inovatoarele prototipuri Flextreme si GTC Concept.

         „Nu exista mod mai adecvat de sarbatorire a celor 110 ani in care Opel a inovat industria auto decat prin lansarea autovehiculului Ampera", a declarat Alain Visser, Vice-Presedintele Opel GME.

       

         Rotile modelului Ampera sunt actionate electric in permanenta si la orice viteza de deplasare. La parcurgerea unor distante de pana la 60 km (MVEG), autovehiculul este alimentat cu electricitate stocata in bateria litiu-ion de 16 kWh, eliminandu-se total emisiile de CO2. Cand energia oferita de baterie s-a consumat, cea produsa de un generator cu motor extinde autonomia autovehiculului Ampera pana la peste 500 km.

      

          Pentru incarcare, autovehiculul Ampera poate fi conectat la orice priza menajera de 230 V. In prezent, GM Europe studiaza, impreuna cu mai multe companii furnizoare de electricitate, inclusiv Iberdrola din Spania, cerintele impuse de o infrastructura de reincarcare pentru autovehiculele electrice cu alimentare la priza.

   

  Mai multe informatii gasitit pe www.astraforum.ro

   

   

   

   

   

   

   

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Corvette ZR1 - cea mai rapida masina de strada pe circuit

   

   

   Corvette ZR1 - cea mai rapida masina de strada pe circuitul de la Nurburgring

   

          Modelul Chevrolet Corvette ZR1 2009 a reusit performanta de a bate cel mai bun timp de pe circuitul de la Nurburgring, stire tocmai anuntata de oficialii GM. Timpul obtinut este de 7 minute 26.4 secunde si il depaseste pe cel al Nissan-ului GTR care era de 7 minute 29.3 secunde. Corvette-ul ZR1 este echipat cu un motor de 6.2 litrii supraalimentat cu un compresor si dezvolta o putere de 640 de cai si 820nm. Prima suta de km este atinsa in doar 3.4 secunde, 160 de km/h in 7 secunde iar 400 de metrii in 11.3 secunde. ZR1 a fost echipat, in timp ce a stabilit noul record, cu echipamentele obisnuite de serie, caucicuri de serie (Michelin Pilot Sport 2) si combustibil normal de la pompa. Setarile sasiului si motorului au fost cele stock cu care masina iese pe portile fabricii.

          Conform stirii oficiale reprezentantii GM au dat de inteles ca se poate realiza un timp si mai bun datorita conditiilor nu tocmai prielnice din timpul testelor. In data de 7 Iulie s-a promis dovada video cu acoperirea intregului circuit pentru cei care sunt sceptici in privinta acestui rezultat. ZR1 este o mare realizare pentru GM deoarece acest model era renumit pentru senzatiile oferite in linie dreapta dar acuma iata ca acesta bate orice masina supersport de pe piata pe cel mai complex si solicitant circuit auto din lume. 

          In acest moment GM are cel mai rapid sedan de serie din lume - Cadillac CTS-V - si cea mai rapida supersportiva - Corvette ZR1. GM afirma ca primul punct pe lista de prioritati a fost ca masina sa fie foarte confortabila pe drumurile americane si iata ca a iesit una foarte capabila si pentru cele din Alpi. ZR1 se anunta a fi o masina cu care se poate merge zi de zi fara eforturile specifice utilizarii unui supercar in aceste conditii.

          Pretul anuntat pentru piata din america este de 103.300 de dolari care este maruntis daca este sa comparam cu preturile rivalilor sai din clasa supersportivelor. GM a anuntat ca ZR1 va merge doar catre cei mai mari si importanti dealeri ai sai iar numarul de exemplare produse este pentru moment limitat la 2000 de unitati pe an.

   

   

  Discutii pe forum aici. 

   

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • Cadillac CTS-V - cel mai rapid sedan din lume

   

   Cadillac CTS-V - cel mai rapid sedan din lume

   

         

          Oficial este cel mai rapid sedan din lume dupa a stabilit cel mai bun timp pentru aceasta clasa pe celebrul circuit de la Nurburgring cu timplul de 7 minute si 59,32 secunde in configuratia de strada si cu cauciucurile cu care este livrata masina la vanzare. Din punctul meu de vedere este o mare realizare pentru GM care prin marca sa de lux, Cadillac, a produs o masina care sa bata trioul nemtesc : BMW M5, Audi RS6 si Mercedes E63 AMG.

          CTS-V are un motor V8 de 6.2 litrii, derivat din cel de pe Corvette-ul Z01, supraalimentat cu un compresor, care dupa ce a fost anuntat ca va livra 550 de cai s-a stabilit in urma testelor ca puterea oficiala este de 556 de cai la 6100 rpm si 747 nm la 3800 rpm. Puterea este transmisa rotilor spate cu ajutorul unei cutii manuale sau automate, ambele in 6 trepte. Prima suta de km este atinsa dupa doar 3.9 secunde ceea ce inseamna ca ajunge acolo cu aproape o secunda mai repede ca BMW M5 iar un sfert de mila este parcurs in 12 secunde.
  Iata filmuletul in care CTS-V realizeaza recordul de pe Nurburgring

   

  Cateva poze :

   

   

  Discutii pe forum aici. 

   

  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
 • OPEL ASTRA GTC (Grand Turismo Compact)

   

   

   

   

  Opel Astra GTC

  (Grand Turismo Compact)

   

   

   

   

   

              O data cu noul Astra GTC (Grand Turismo Compact) probabil cea mai incantatoare Astra din toate timpurile a aparut pe piata in martie 2005 : al treilea membru a noii generatii de Astra aparuta la sfarsitul lui 2004 are cea mai emotionala aparitie de pana acum a masinilor ce poarta simbolul Opel. Cu designul sau si cu cei pana la 200CP si 234km/h GTC-ul puncteaza la nivelul de sportivitate, alaturi de silueta ascutita, caroseria coborata cu 15 mm si sigla distinctiva din fata si de pe hayon. In noul proiect partea frontala a fost luata de laOpel Astra GTC modelul Astra in 5 usi. Insa in unicitatea sa GTC-ul a aratat si o noutate absoluta : parbrizul panoramic.Disponibil din Aprilie 2007 si aplicat pentru prima data in productia de automobile de la capota pana la al doilea stalp al caroseriei ofera o noua senzatie de spatiu si o extraordinara experienta vizuala.   Prin aparitia sa pe strazi GTC-ul degaja dinamism. Posibil ca asta se datoreaza si sasiului IDS alaturi de ESP, TC (traction control) si ABS cu asistenta la franarea de urgenta. Printre optiuni se numara sistemul interactiv IDS Plus cu sistemul sau de control CDC – Continous Damping Control si interconectivitatea sa cu toate elementele electronice ale sasiului. Aditional soferul are odata cu sistemul IDS+ posibilitatea de a activa printr-o apasare a unui buton de pe bord a setarii sport a masinii si anume raspunsul mai rapid al acceleratiei, schimbarea caracteristicilor coloanei de directie si a suspensiilor. 

   

              O gama larga de motoare : 8 motoare ECOTEC de la 90 la 200CP

   

              Inca de la inceputul vanzarii au fost oferite o gama larga de motoare ECOTEC foarte eficiente si competitive : 5 motoare pe benzina (1.4 – 2.0 litri cu puteri intre 90 si 200CP) si 1.3 CDTI Common-Rail-Turbodiesel (1.3 - 1.9 litri cu puteri intre 90 si 150CP). Motorul de 147kW (200CP) si 2000cmc precum si cel de 1900cmc CDTI cu 110KW (150CP) se potrivesc perfect caracterului dinamic al Astrei GTC. Ambele propulsoare sunt conectate la o cutie cu 6 rapoarte si ofera maximul de placere in timpul condusului. Cu cei 200CP Astra GTC Turbo accelereaza in doar 7.8sec pana la 100kmph si atinge o viteza maxima de 234kmph. Cu motorul de 1.9 CDTI si 150CP Opel ofera cel mai puternic motor diesel din clasa Opel Astra GTCcompactelor. Motorul dezvolta un cuplu maxim de 320Nm la doar 2000rpm permitand o viteza maxima de 210 km/h si un sprint de 8.9 sec de la 0-100 km/h. Toate motoarele ECOTEC indeplinesc norma EURO 4 in ceea ce priveste poluarea iar puternicele motoare diesel sunt dotate, la cerere, cu filtrul de particule fara intretinere. Un pas inainte in ceea ce priveste protectia mediului sunt fara indoiala motoarele pe benzina de 1.4 si 1.6 litri dotate cu tehnologia Twinport ce obtin o reducere a consumului cu pana 10%. Toate motoarele intre 1.4 si 1.8 litri sunt cuplate la o transmisie in 5 trepte. Motoarele de 1.9 CDTI turbodiesel si 2.0 Turbo benzina sunt cuplate la o cutie in 6 trepte. Optional aceasta este disponibila si motoarelor diesel de 1.7 litri. La cerere se poate beneficia si de cutiile automate cu 5 rapoarte Easytronic.

   

          
            
  Orientarea catre client : siguranta extinsa si confort

   

  Opel Astra GTC

              GTC-ul este disponibil pe langa versiunea de baza si in echiparile Sport si Cosmo. Sistemul complex de securitate SAFETEC ofera impreuna cu sasiul IDS ca standard echipament ESP, TC, ABS, asistarea la franarea de urgenta si airbaguri frontale, laterale si cortina. Aditional SAFETEC contine si PRS (pedal release system), tetiere active pentru scaunele din fata si 3 tetiere ajustabile pentru locurile din spate. Scaunele incalzite, oglinzile incalzite si actionate electric, geamurile electrice, tempomatul, inchiderea centralizata din telecomanda, filtrul de polen si jentile de 16” fac parte de asemeni din dotarile Astrei GTC.  Versiunile Edition, Sport si Cosmo au disponibile aerul conditional automat si CD player.  

   

              Designul dinamic si expresiv al unui model sportiv

   

              La baza aparatiei atletice a Astrei GTC stau si proportiile sale sportive (lungime/latime inclusiv oglinzi/inaltime: 4.288/2.033/1.413mm). Dinamica partii frontale in forma de V impreuna cu grila larga a radiatorului unde se afla masiva sigla Opel detaseaza clar GTC-ul ca cel mai de succes model a familiei Astra.  “V”-ul partii frontale este mult mai clar si mai distinctiv comparativ cu modelul in 5 usi iar forma modificata a grilei radiatorului si prizele de aer marite dau o alura independenta GTC-ului. Partea frontala astfel creata obtine o mai mult decat favorabila valoare a rezistentei la inaintare de 0.32 cu aproape 4% mai scazuta decat a partenerului sau de clasa in 5usi (cW x A = 0.66m2). In ciuda aspectului sau sportiv GTC nu compromite spatiul interior. Multumita scaunelor sport spatiul pentru cap este foarte usor scazut comparativ cu modelul in 5 usi. De asemeni capacitatea portbagajului este aceiasi 380 litri.
   

  Opel Astra GTC

              Calitate inca de la inceputuri : o linie de productie extrem de moderna

             
              Astra GTC este produsa de fabrica Opel din Antwerp, Belgia. Liniile de productie au fost modernizate la fel ca si celelalte doua locatii in Bochum (Germania) si Ellesmere Port (Anglia) prin investitii ale caror volum ating 1 miliard de euro, garantandu-se astfel un nivel foarte ridicat al ultimelor modele Opel.  Clientii Opel primesc astfel o masina de inalta calitate, 2 ani garantie ce se poate extinde la cerere si 12 ani de garantie impotriva coroziunii. O stabilitate a valorii de piata, intervale mari de service, o buna retea de dealeri si parteneri contribuie la minimalizarea cheltuielilor cu intretinerea. 

   


  Del.icio.us | Digg It | Technorati | Blinklist | Furl | reddit | DotNetKicks
More Posts Next page »
© Copyright 2007-2011 AstraForum.ro Toate drepturile rezervate.
Powered by Community Server (Non-Commercial Edition), by Telligent Systems